Kongsberg er kjent for sin industrielle arv og teknologi i verdensklasse. Til tross for dette føler mange i lokalsamfunnet at denne identiteten ikke helt speiler dem. Det var derfor et behov for et mer inkluderende arrangement som favner bredere enn næringsliv knyttet til teknologi. "Kongsberg Agenda" ble svaret, et navn som åpner dørene for alle fra lokale forretningsfolk og barn til toppledere og politikere fra hele Norden.

Vi ønsket å skape en festival som var teknologifokusert, og feiret at teknologi kan være en leken og inkluderende del av samfunn, kultur og underholdning. Navnet, samt design og de teknologiske løsningene for arrangementet, ble derfor visuelt utformet av enkle og inviterende geometriske former som symboliserte dynamikk, endring og teknologisk fremskritt. Slik kunne Kongsberg Agenda signalisere at de var for alle og hadde et bredt spekter på programmet, fra dype samfunnsdebatter til lett underholdning.

Med tanke på Kongsbergs rolle i den internasjonale forsvarsindustrien, særlig i lys av den russiske invasjonen av Ukraina, var det også viktig å inkludere samtaler om sikkerhetspolitikk. Dette tiltrakk engasjement fra nasjonale og internasjonale profiler, inkludert tidligere statsministre, presidenter, og Norges forsvarssjef.

For å håndtere over 170 arrangementer i 2022, ble et fleksibelt nettsted utviklet på Craft CMS, en løsning som gir mulighet for enkelt å oppdatere informasjon om arrangementene. Med tanke på en dobling av antallet arrangementer i 2023, utviklet vi også en app som tillot deltakerne å tilpasse sitt eget program og motta push-varsler – nyttig ikke minst da været krevde raske endringer i arrangementenes lokasjon.

Kongsberg Agenda har i løpet av bare noen få år vokst til å bli en teknologifestival som tiltrekker seg titusenvis av besøkende og har mottatt stor oppmerksomhet nasjonalt. Med sponsorer som Lenovo og et program som vekker oppsikt, har festivalen blitt en viktig arena for diskusjoner om teknologi, sikkerhet, samfunn og bærekraft. Interessen har vært enorm, med tusenvis av daglige besøkende på nett og aktiv involvering på sosiale medier.

For 2024 er ambisjonen klar: vi skal doble antall deltakere. Med et stadig sterkere program og engasjerte samarbeidspartnere er "Kongsberg Agenda" godt på vei til å bli Norges viktigste møteplass for alle med hjerte for teknologi, industri, næringsliv og fagkunnskap.

 

For mer informasjon om dette prosjektet, eller enda viktigere, for å finne ut hvordan vi kan hjelpe deg, ta gjerne kontakt med Børge Sandengen, daglig leder i DAYTWO, på telefon 924 24 888 eller via e-post borge@daytwo.no. Du kan også kontakte ML Alvær, kommersiell leder i DAYTWO, på 907 82 285 eller ml@daytwo.no.