Tirsdag gikk Gjensidige på lufta med sin nye kampanje med fokus på trafikksikkerhet. Kampanjen er utviklet i samarbeidet med reklamebyrået Anorak og benytter seg av uttrykket «å kjøre som en kjerring» som en hyllest.

- Gjennomgående vet vi at de tryggeste bilførerne på norske veier er kvinner. Hvis alle hadde kjørt som kvinner, ville vi hatt færre alvorlige ulykker og tryggere veier, sier Kine Werenskiold, byråleder i Anorak.

- Da er det rart at begrepet «å kjøre som en kjerring» er et skjellsord. Det paradokset tar vi tak i når vi nå er på lufta med en stor kampanje for Gjensidige, inn under konseptet til Gjensidige «Ingen kjenner dagen bedre», legger hun til.

Selv om Gjensidige er et forsikringsselskap, så forteller markedssjef i selskapet, Gro Grotle, at det er helt naturlig for dem å ta en rolle i å bidra i at færrest mulig skader skjer på norske veier.

- Dette handler om skadeforebygging – og det å snakke om trafikksikkerhet er rett og slett en del av vårt DNA, sier Grotle.

Selv om kampanjen i utgangspunktet ikke handler om kjønn, så velger Gjensidige likevel å løfte frem forskjellene i kjørestil hos kvinner og menn.

- Når statistikken faktisk er så tydelig på at kvinner flest kjører tryggest på norske veier, er dette et spennende startpunkt for kommunikasjonen. Det å «kjøre som en kjerring» handler egentlig om å kjøre forsiktig, ta forhåndsregler, være fokusert og passe på seg selv og de rundt seg, sier Fagsjef Marketing i Gjensidige, Renate Aspevik.

Se reklamefilmen til Gjensidige her:


Anoraks kreatør-team besto av Tone Jansson og Andrea Lütken.

- Filmuniverset spiller på stereotyper. Er det noen som vet hvem som bulker og krasjer bilene mest, så er det de som jobber med å reparere dem hver eneste dag. Og det er kanskje disse menneskene vi minst forventer å høre dette budskapet fra, sier dem.

Kundeansvarlig rådgiver i Anorak er nevnte Werenskiold, prosjektleder Hege Iren Dyrseth og strategisk planner Simen Hanssen. Ansvarlige hos Gjensidige har vært Grotle, Aspevik og Nina Esp Bhogal. Ansvarlig mediebyrå er OMD. Filmene er produsert av Bacon med Andreas Riiser på regi.