Nordmenn ser ut til å la seg sjarmere av reklamen med Petter Northug bak kassa på Coop Extra, til tross for fyllekjøringen til skistjernen tidligere i år.

Dette kommer frem i en spesialutgave av Kampanjes «Reklamebørsen» som vi har gjennomført denne høsten. Reklamebørs-spesialen er gjort i samarbeid med mediebyrået Mediacom, og denne gangen har vi ikke bare valgt ut de filmene med høyest reklametrykk, men rett og slett og valgt ut noen av de reklamefilmlanseringene som det har vært knyttet størst forvetninger til denne høsten.

En av disse filmene er Coops nye reklamefilmer med sitt sponsorobjekt Petter Northug. Opptakene til filmen ble gjort i april i år, uka før Northugs mye omtalte promille-kjøretur, men ble senere lagt på is i påvente av at dagligvarekjeden skulle bestemme seg om de skulle fortsette som sponsor.  Siden har det fortsatt å storme rundt skistjernen.

Les også. Forteller om fyllekjøringen i bok

Les også: Sponsorene står ved Northugs side

- Coop trengte en lang tenkepause før de avslørte hva de tenkte etter at Petter Northug grøftet eget omdømme ved fyllekjøringen i mai. Mange har stilt spørsmål med hvorfor Coop valgte å stå ved skiesset. Dagens måling gir indikasjoner på at Northug fortsatt er en mann å regne med for Coop, sier Håvard Windstad, strategisk rådgiver i Mediacom, til Kampanje.

I reklamefilmen, som er laget av Try Reklamebyrå, viser Coop med skjult kamera hvordan Northug ekspederer kunder på en av deres butikker i Stjørdal.

 - Northug sjarmerer
Dette er noe nordmenn ser ut til å både like og huske. 48 prosent sier de liker reklamen mye bedre eller bedre enn andre reklamefilmer som er målt i undersøkelsen og som har gått på tv denne høsten. Oppmerksomheten rundt filmen er også stor og hele 72 prosent av de som har svart sier de husker å ha sett den.

Kunde- og medlemsdirektør Geir Jostein Dyngeseth i Coop, som sitter med en tung sponsoravtale knyttet til den omstridte og kontroversielle skistjernern, sier han er «veldig fornøyd med den jobben Petter Northug gjør.»

- Det er ingen tvil om at han først og fremst har vanvittig høy oppmerksomhet, men han er også veldig naturlig, sier Dyngeseth til Kampanje.

Her kan du se filmen med Petter Northug i kasse på Coop.

- Byr på seg selv: Kunde- og medlemsdirektør i Coop, Geir Jostein Dyngeseth, skårer høyt på liking i Kampanjes «Reklamebørsen Spesial»med sin reklamefilm. - Petter Northug byr på seg selv, sier han.

Som forventet
Dyngeseth hevder tallene fra undersøkelsen svarer til forventningene de hadde før reklamen ble kjørt ut.

- Filmen viser Petter på en naturlig måte, og det vet vi at det norske folk setter pris på. Han er seg selv og har et glimt i øyet. Samtidig ser vi at filmen har en veldig tydelig avsender og identitet som knyttes tett opp mot budskapet.

Undersøkelsen til MediaCom viser også at Northug-reklamen scorer vesentlig bedre enn reklamen til konkurrenten Meny. Dyngeseth er ikke overrasket.

- Hadde dette vært en hvilken som helst annen reklame ville vi kjørt det samme trykket, så vi har ikke gjort noe ekstraordinært med akkurat denne. Men den er utradisjonell og gjennomført på en profesjonell måte, sier Dyngeseth og legger til at Northug og måten han byr på seg selv, skal ha mye av æren for de gode tallene.

I «Reklamebørsen Spesial» er også reklamefilmen til Meny målt og det med svakere resultater enn Coops reklamefilm med Petter Northug.

Også sammenlignet med andre Coop-filmer skårer den nyeste reklamefilmen med Petter Northug høyt.

- Vi har målt 13 filmer for Coop opp gjennom årene vi må helt tilbake til 2008 for å finne en like godt likt reklame for annonsøren. Dette er overaskende for meg, men sier vel både noe om et folk som tilgir sine idrettshelter og om hvordan Northug fremstår i filmene. Kanskje sier det også noe om en Northug som har tatt regi over hva han sier og hvordan har fremstår etter at bakrusen har gitt seg, sier Håvard Windstad, strategisk rådgiver i MediaCom.

Av andre filmer som er målt i vår spesialutgave av «Reklamebørsen» er filmene til Gjensidige, DNB, IKEA, Freia, Sparebank 1, SAS, Elkjøp og Get.

På Kampanje Premium vil du senere i dag få hele oversikten over hvilke av høstens reklamepremierer som har truffet de norske tv-seerne i hjertet og hvem som ikke har lykkes like godt med sine nye reklamefilmer (for abonnenter av Kampanje Premium).

- Tilgir Northug: Håvard Windstad, strategisk rådgiver i Mediacom, mener det norske folk har tilgitt Petter Northug. Reklamefilmen med Northug i hovedrollen sender Coop nesten helt til topps over filmene de norske tv-seerne liker aller best. Her Windstad sammen med Heidi Thomassen i Mediacom.