Torsdag fikk Petter Northug dommen etter promillekjøringen i mai. Skistjernen straffes med 50 dagers fengsel, får en bot på 185.000 kroner og mister førerkortet for resten av livet. Flere sponsorer brukte tid på å bekrefte at de ville fortsette samarbeidet med Northug, men dommen i går endrer ikke noe for de som valgte å opprettholde sponsoratet.

- Dommen endrer ikke vårt samarbeid med Petter Northug, skriver kommunikasjonsdirektør i Northugs hovedsponsor Coop, Kristin Paus, i en tekstmelding til Aftenposten.

Coop valgte i midten av august å inngå en ny avtale med Northug.

Red Bull opplyser at dommen heller ikke påvirker deres sponsorat, og Eiendomsmegler 1 Midt-Norge sier følgende:

- Vi sponser skiutøveren Petter Northug. Vi tar fullstendig avstand fra det han har gjort, men vi fortsetter å sponse ham. Vi er av den oppfatning at det er viktigere enn noen gang å være med å hjelpe Petter tilbake til verdenstoppen i ski. Det må vi som sponsor bidra til. Vi står urokkelig som Petters sponsor, Kjetil Reinsberg, administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, til Aftenposten.

Audi trakk seg som Northug-sponsor i midten av august.

- Vi har vært hele tida klare på at bil og alkohol ikke kan kombineres, sa informasjonssjef Marius Tegneby i Audi da til Dagbladet.