De ansatte i Dagbladet ble i dag samlet til allmøte i Havnelageret klokka 11. Der fikk de beskjed om at Aller Media kjøper avisen. Samtidig pågår det nå også allmøter i Aller Media der de ansatte vil få beskjed om den store nyheten.

Da Kampanje snakket med konsernsjefen i Berner Gruppen tidligere denne uken, kunne han fortelle at ingenting var klart.

- Jeg kan ikke si så mye mer utover at vi fortsatt er i samtaler, men ingen ting er her klart før det er klart. Vi er fortsatt i samtaler, sa Stangebye til Kampanje.

I går ble det avholdt et ordinært styremøte i Berner Gruppen, og Stangebye kunne i etterkant av møte fortelle Dagens Næringsliv at det fortsatt var positiv dialog, men at en endelig løsning ikke var klar.

I formiddagstimene i dag skal partene imidlertid ha blitt enige.

Dagbladet hadde i 2012 et overskudd på rundt 16 millioner kroner om en slår sammen papir og nett. Den samlede omsetningen for mediehuset endte på 835 millioner kroner i fjor. Men Dagbladets papiravis gikk i fjor med en halv million kroner i underskudd.

Det var i slutten av mai at Kampanje kunne avsløre at Dagbladet kunne bli solgt. Berner Gruppen hadde gitt oppdraget med å selge Norges nest største tabloidavis og landets tredje største nettavis til finansselskapet Pareto.

40 prosent av Berner Gruppen eies i dag av de Heyerdahl-kontrollerte selskapene Hamang Papirfabrikk, Furunål Kultur og Lychegården. Heyerdahl-sfæren har vært svært dominerende Dagbladet-eiere etter at de kjøpte Storebrands post i 2004. To andre viktige Dagblad-eiere er Torstein Tvenge og Ragnar Horn, som kjøpte Orklas 24,3 prosent store aksjepost i Dagbladet for 200 millioner kroner i 2005. Tvenge eier i dag om lag 20 prosent av Berner Gruppen gjennom flere selskaper.

Aller omsetter for rundt fire milliarder kroner i det nordiske markedet. Aller konsernet i Norge har 460 ansatte og en omsetning på 1,3 milliarder kroner.

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med ledelsen i Berner Gruppen uten å lykkes.