Saken oppdateres.

Torsdag denne uken kom nyheten om at magasinkjempen Story House Egmont atter en gang må ta frem sparekniven. Denne gang har de ansatte fått beskjeden om at 60 årsverk er overflødige. 

De nye kuttene skaper uro, ifølge klubbleder Harald Grevskott.

- Nå har nyheten akkurat sprukket. Men det skaper selvsagt en del uro når man får vite at bedriften skal nedbemanne med så mange årsverk, sier Grevskott til Kampanje.

24,5 av de 60 årsverkene som nå skal vekk, dreier seg om redaksjonelle stillinger, får Kampanje opplyst.

Les også: Ukebladkjempen Egmont må nedbemanne - 60 må gå

- Hva tenker du om beskjeden dere fikk i dag - er det leit med kutt andre år på rad?

- Når man ser bedriftens tall fra i fjor, må vi som klubb også ha forståelse for at bedriften tar noen kraftige grep for å få sunn drift igjen. Men selvsagt er det ikke noen hyggelig beskjed å få for medlemmene våre.

Det var på et allmøte i Nydalen i kontorbygget til ukebladkonsernet Story House Egmont at de 240 ansatte fikk den tunge beskjeden. Det skjer bare noen dager etter at selskapet la frem et underskudd på driften i 2023 på 3,5 millioner kroner, noe Kampanje omtalte tidligere i uken.

- Vi tillitsvalgte er blitt godt informert underveis i prosessen, og ledelsen har lyttet til noen av våre råd. Når det er sagt, har vi gitt uttrykk for at klubben mener at antallet som skal nedbemannes, burde ha vært lavere, fortsetter Grevskott.

Også i fjor høst måtte Story House Egmont kutte kostnader og da med 70 millioner kroner, noe som resulterte i at 33 ansatte forsvant.

Grevskott kan samtidig bekrefte at sluttpakketilbudet denne gang «er en god del bedre enn tidligere».

- Men vi har sagt at vi frykter vi ikke klarer å komme helt i mål med reell frivillighet med den sluttpakkematrisen bedriften har landet på.

- Tror du Egmont-publikasjonene vil falle i kvalitet som følge av kuttene?

- Ledelsen sier at det er et klart mål at kvaliteten på produktene ikke skal forringes. De mener vi blant annet skal spare mye tid på å samarbeide mer på tvers av de skandinaviske landene. Klubben har uttrykt bekymring for produksjon og kvalitet både under og etter denne prosessen, svarer Grevskott.