Dagligvarekjeden Meny, som tidligere jobbet med Gambit HK, har nå valgt å gå med Publicis MSL som PR-byrå. Det skriver byrået i en pressemelding. 

- Vi er utrolig stolte og glade for at Meny har valgt MSL som PR-byrå og kommunikasjonsbyrå. Meny har tatt en unik posisjon i dagligvarebransjen, som en aktør som fremmer matkunnskap, norske matskatter og høy kvalitet. Å få bruke vår verktøykasse som rådgivere til å bistå Meny med å posisjonere seg ytterligere blir en fryd.  For som alle vet; spiser du bedre så lever du bedre, sier Gudrun Lægreid, seniorrådgiver og kundeansvarlig for Meny i Publicis MSL i en pressemelding.

MSL er som kjent søsterbyrået til Kitchen, som har holdt i reklamekontrakten til Meny de siste ti årene. Begge byråene eies av det multinasjonale kommunikasjonshuset Publicis.

Vil inspirere til matglede
Med nytt byrå på plass ser Meny frem til å inspirere til matglede med «skarpe PR-hoder» på laget.

- Meny skal være motsatsen til lavpriskjedene og vi jobber aktivt med å fremme utvalg, matglede og norsk kvalitetsmat ut til kundene. For å lykkes, må vi kommunisere hva vi er og hvorfor vi skiller oss fra konkurrentene. Da trenger vi skarpe PR-hoder som forstår varehandel og hvilken rolle vi har i mat-Norge, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny.

Ifølge Meny er varehandelen i rivende utvikling, og nordmenns handlevaner er i stadig endring.

-  Meny skal være best på utvalg. Enten du handler i butikk eller på nett skal vi inspirere kundene våre til å velge variasjon og kvalitet. Vi har også en viktig rolle i å fremme matfag og all fagkunnskapen vi finner blant våre medarbeidere, som vi kaller matarbeidere. Det er tett mellom medarbeidere med fagbrev, noe vi er veldig stolt av, forteller Hynne.

- Skal gjøre det enklere å handle sunt og bærekraftig
Som i så mange andre bransjer, står bærekraftig utvikling nå på menyen til dagligvarekjeden

- Vi skal gjøre det enklere for kundene å handle sunnere og mer bærekraftig ved å gi valgmuligheter, inspirasjon og kunnskap. Kundene våre kan blant annet se sitt eget klimaavtrykk i maten de har kjøpt. Ellers jobber vi blant annet med kutt i eget matsvinn og utslipp, sier Horn Hynne.

Det mener MSL passer dem som hånd i hanske. Byrået har lang erfaring med å jobbe med varehandel og bærekraft.

- Vi er så heldige å ha mange varehandel-kunder og jobber både operativt og strategisk med dem. Vi forstår hvor kompleks en kjede med 186 butikker over hele landet som berører mennesker liv hver dag er, og vi tror at vår erfaring fra andre kjeder - selv om de selger møbler, burgere eller elektronikk kan komme godt med, avslutter Lægreid.