Valen har lang politisk erfaring fra Stortinget og var nestleder i SV fra desember 2015 til september 2017. De siste fire årene har han vært ansvarlig redaktør for Trønderdebatt.

- Det er rett og slett veldig, veldig stas å få kommentere norsk politikk og samfunnsliv i Morgenbladet. Det er en avis jeg er svært glad i, og dette kjennes veldig riktig men samtidig skikkelig utfordrende, sier Valen til Medier24.

Ansvarlig redaktør Sun Heidi Sæbø i Morgenbladet opplyser at Valen primært skal levere for nett.

- Vi jobber målrettet nå for å utvikle avisen digitalt, og Snorre vil være svært viktig i denne satsingen. Ikke bare er han en av Norges mest markante samfunnsdebattanter, han har også verdifull erfaring med å gjøre meningsjournalistikk av høy kvalitet, tilgjengelig for flere, sier Sæbø.

Valen er for tiden også leder av Kringkastingsrådet, et verv han har hatt siden starten av 2022.