Toppsjefen i det danske mediekonsernet Alrow Media, som nylig lanserte nettavisen Altinget på det norske markedet, takker for seg etter fem år i sjefsstolen i selskapet.

- Et minnerikt kapittel nærmer seg avslutningen. Det har vært et privilegium å lede Alrow Media fra en medieposisjon i Danmark til de siste fem årene å realisere drømmen om å skape Nordens største politiske mediehus, skriver Christoph NørgaardLinkedIn.

Altinget-gründer og eneier av Alrow Media, Rasmus Nielsen, mener Nørgaard har vært sentral for organisasjonen.

-  Han har med kirurgisk forretningsforståelse solgt unna de deler der ikke ga noen merverdi eller lå for langt unna vårt kjerneprodukt. Det har gitt oss kapitalgrunnlag til å lansere Altinget i Norge der Christoph har satt et lederteam som lover lyst for fremtiden. Under Christoph Nørgaard har virksomheten vokst i omsetning og ikke minst i verdi, sier Nielsen.

Satsingen i Norge ledes av sjefredaktør Veslemøy Østrem og kommersiell direktør Marius Zachariasen. Men selskapet har brukt mye penger på oppstarten.  Den danske avissatsingen Altinget.no, som skriver nyheter om norsk politikk under en rekke nisjefaner, tapte et tosifret antall millioner i sitt første regnskapsår.

- Vi forventer et underskudd i år på samme nivå, men med vesentlig høyere omsetning. Vi har investert i flere mennesker og i driften, og vi følger forventningene om å kjøre fire til fem år med underskudd, sa konsernsjef i Alrow Media og administrerende direktør i Altinget.no, Christoph Nørgaard-Salomonsen, til Kampanje tidligere i år.

Alrow Media gir i dag ut Altinget i Danmark, Sverige og Norge samt Mandag Morgen i Danmark. I konsernet jobber det rundt 180 mennesker og

Ny sjef er ventet å være på plass i august i år.