Prosjekt Reynir får ti millioner kroner fra Agenda Vestlandet for å utvikle en løsning som lar mediehus merke innhold, slik at det blir lettere for folk å skille ekte fra falskt på nett.

- Agenda Vestlandet vil at prosjektene vi støtter skal bidra til en bedre framtid. Her treffer Prosjekt Reynir blink. For hvis vi i fremtiden ikke kan stole på det vi ser, og enes om grunnleggende fakta, da har vi som samfunn et alvorlig problem, sier styreleder i Agenda Vestlandet, Siren Sundland, i en pressemelding.

Prosjekt Reynir tar utgangspunkt i C2PA-teknologien, som lar redaksjoner ta i bruk en form for opphavsmerking av innhold. På den måten kan de forsikre publikum om at innholdet ikke er skapt eller endret med hjelp av kunstig intelligens.

- Generativ kunstig intelligens gjør at vi står overfor et angrep av falske nyheter, og aldri har vi vært mer sårbare. Prosjekt Reynir gir oss motstandskraft. Derfor er det svært gledelig at pengene fra Agenda Vestlandet nå lar oss sette ytterligere fart på dette arbeidet, sier Helge O. Svela, daglig i Media City Bergen, også kjent som Medieklyngen.