Selskapet tapte 209 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder. Til sammenligning var resultatet minus 284 i løpet av samme periode i fjor. Det opplyser selskapet i en børsmelding onsdag morgen.

Samtidig stuper omsetningen. Bare i Norge faller salget med rundt 20 prosent eller 200 millioner kroner til 802 millioner kroner. Samlet omsetning i alle markeder endte på 1,55 milliarder kroner etter ni kvartaler med negativ vekst. 

Nedgangen i årets første kvartal skjer etter at selskapet la bak seg det vanskeligste året i sin historie i 2023. I fjerde kvartal i fjor tapte de 783 millioner kroner før skatt. Totalt endte fjoråret ned nesten en halv milliard kroner målt mot 2022.

Samtidig har selskapet forsøkt å ta grep for å hente seg inn. De hentet inn frisk kapital i mars fra både norske og internasjonale investorer.

- Varelager, bruttomargin og kostnadene er stadig under mer kontroll, og vi sikret en vellykket rettet emisjon i mars. Det blir gjort konkrete tiltak for å få XXL tilbake på rett kjøl innen 2024/2025, sier XXL-sjef Freddy Sobin.

I år har ikke sportskjeden planer om noen åpning av nye butikker.

- På lengre sikt forventer XXL at tempoet av butikkåpninger vil være 2–3 nye butikker per år, inkludert flytting av butikker. Samtidig skal XXL bygge ned flere eksisterende butikker, opplyser selskapet videre.

I årsrapporten kommer det også frem at sportskjeden brukte 59 millioner kroner mer på markedsføring i 2023 enn i 2022. Totalt brukte kjeden 434 millioner kroner på utgifter til markedsføring.