Amedia seiret i kategorien «Best Execution of Print Advertising» og fikk bronse i kategorien «Best Execution of native Advertising» under årets utgave av INMA Global Media Awards i Washington natt til tirsdag norsk tid. Totalt deltar rundt 800 bidrag fra store deler av verden i denne INMA-konkurransen. 

Amedia fikk prisene for sine Citröen-kampanjer med tittelen «Leading the fight on grey». Kampanjen for bilmerket Citröen ble gjennomført i fjor høst. Citröen-kampanjen hadde sine målgrupper i byene Moss, Fredrikstad og Sarpsborg i Østfold. Citröen skulle få en ny oppfattelse, blant annet via nummer-1-mediene i flere byer; nemlig Fredriksstad Blad, Moss Avis og Sarpsborg Arbeiderblad, både på nett og trykk.

Dette er den beste prestasjonen for Amedia Salg og Marked noensinne i INMAs internasjonale konkurranse.

- Dette er fantastisk for oss. Sånn går det når du legger sammen kjærlighet for lokalmiljøet, kjærlighet for lokalt næringsliv med lokale forhandlere som byr på seg selv. Da finner du og skaper gull, sier konserndirektør Victoria Schultz i Amedia i en pressemelding.

- Utkonkurrerte de fleste i Norge
- At vi får gull i «Best Execution of Print Advertising» og bronse i kategorien «Best Execution of native Advertising» viser at vi har løst saken på en særdeles god måte, målt opp mot global konkurranse. Dette er ikke mindre en enormt motiverende for Amedia og vår satsing på lokalinnholdsmarkedsføring, hvor vi kan utkonkurrere de fleste i Norge med vår lokale kunnskap og innsikt - kombinert med et sterkt ønske om at våre lokale kunder skal lykkes. Vi går derfor for flere gull fremover, sier Victoria Schultz i Amedia.

Amedia og reklamebyrået McCann samarbeidet om flere idéutkast og valget falt til slutt på «Citroën setter farge på lokalsamfunnet, ifølge. Schultz. 

- Forhandlerne fant lokale vegger som de i samarbeid med lokale malefirmaer malte i friske farger som et bidrag til å sette farge på lokalsamfunnet. Blant resultatene av kampanjen var at vurderingsgraden av Citröen vokste vesentlig, at kjennskapen økte stort, at utsagnene om Citröen ble sterkt forbedret og at kampanje-testene gikk til himmels.

- Veldig gledelig 
Daglig leder i Amedia-eide Spray, Sara Narvhus Oksdøl, mener prisdrysset i Washington viser at norsk innholdsmarkedsføring holder høy internasjonal klasse.

- Citroën-kampanjen ble meget godt mottatt av både oppdragsgiveren og avisleserne i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg da den ble lansert høsten 2017. Det er veldig gledelig at en lokal kampanje i Østfold kan nå så høyt opp i en prisutdeling med  bidrag fra hele verden, sier Narvhus Oksdøl.

Innholdsbyrå Spray leverer både lokale og nasjonale kampanjer i 63 Amedia-aviser over hele landet. Spray er et selskap i kraftig vekst, og i løpet av sommeren kommer byrået til å ha 25 ansatte.

Også VG, Dagbladet og Aftenposten sikret seg priser og fikk hederlige omtaler under INMA Global Media Awards i Washington.