I oktober gjorde Gyldendal noe som er svært sjelden innen bokbransjen. I samarbeid med TRY og produksjonsselskapet Tangrystan sendte de Ringebu tilbake til 1880 og spilte inn en boktrailer av Lars Myttings nye roman «Søsterklokkene».

Se filmen her:

 Dette er første gang det lages en så avansert og filmatisk boktrailer i Norge. Boktraileren er i tråd med det vi helst ser når filmer lanseres og gir seerne et innblikk i boken på en annerledes måte.

 - Dette er komplett og innovativ markedsføring. Reklamefilmen tar utgangspunkt i Gyldendals kjerneprodukt, nemlig gode bøker og forteller om det med filmens virkemidler, samtidig som innholdet styres digitalt mot ulike målgrupper, forteller markedssjef i Gyldendal Litteratur, Harald Ofstad Fougner.

 Endret konkurransebilde

Gyldendal har i snart 100 år vært et av Norges mest kjente konsern og tilbudt sine kunder kultur, læring og underholdning.

Men som alle andre tradisjonsrike selskap opplever også forlaget et konkurransebilde i rask endring som følge av digitalisering og flere digitale underholdningstjenester.

 –  Boka er i hard konkurranse nå. Kanskje først og fremst fra tv-serier gjennom aktører som Netflix, HBO og lignende. Derfor jobber vi stadig med nye måter å nå ut med bøkene våre på. Samtidig som vi er et tradisjonsrikt forlag, ser vi også på oss selv som en stor og moderne innholdsleverandør som jobber med ulike uttrykksmåter. Boktrailere på dette nivået er noe nytt i Norge, og det er helt naturlig for oss å eksperimentere med dette formatet også, sier John Tørres Thuv som er konsernsjef i Gyldendal.

Fra strategi til film

Gyldendal forstod på forsommeren at Lars Myttings roman «Søsterklokkene» hadde et stort potensial og ønsket å tenke kreativt rundt markedsføringen. Romanen tar utgangspunkt i historien om et kirkesalg fra Norge til Tyskland i 1880 og har innholdselementer som aspirerer til mange forskjellige målgrupper.

TRYs kreative team ved Håvard Wibye Nærdal og Einar Fötschl konkluderte med at den beste måten å løse oppgaven på var å fortelle om bokens rike innhold ved å lage en boktrailer inspirert av filmatiske virkemidler.

 - Gyldendal mente boken kunne bli en av høstens bestselgere og utfordret oss på å tenke stort og utenfor boksen, rett etter at vi var ferdige med ny kommunikasjonsstrategi. Ideen om å spille inn en boktrailer og spre den digitalt passet som hånd i hanske med strategien vi har jobbet sammen med Gyldendal om, forteller Robin Idland Krüger i TRY Råd.