1. Sørg for at det hele fremstår som ekstraordinært

Sørg for at ideen er så god at den sprer seg av seg selv.

 

2. Fokuser

En internkampanje er ikke HR-avdelingens hele og fulle svar på hvordan man forbedrer kundeopplevelsen. Den er et kortsiktig tiltak som skal gjøre det gøy å gjøre det bedre. Fokuser på noen viktige områder og gjør det så enkelt at alle skjønner alt når de blir presentert for konkurransen på et kampanjemøte.

 

3. Ta utgangspunkt i merkeplattformen

Hvis posisjoneringssetningen sier at dere skal være den raskeste innen convenience, så sørg for at konkurransen handler om å være rask. Hvis dere skal være best på fag, så lag en konkurranse som premierer butikker som leverer gode råd til kundene. I tillegg har dere selvfølgelig salgsmål, som typisk handler om å selge mer til flere av de som er innom.

 

4. Premier endring i atferd

Målet er ikke å øke motivasjonen. Målet er å oppnå endringer som skaper salg og gjenkjøp. La medarbeiderne konkurrere i endret atferd.

 

5. Sørg for buy in og backing

Sjefene må by på seg selv og stille seg bak konkurransen. Distriktssjefer og butikksjefer må være med på laget og gjerne også konkurrere innbyrdes.
 

 

6. Premier selvskryt

Det er utrolig viktig å skape en arena for selvskryt og heiing. Workplace eller en lukket Facebook-gruppe er helt nødvendig. Her må ledelsen være de mest aktive deltagerne. Sjefene må kommentere og «like» mer enn alle andre.

 

7. Fet premie

Fete premier trenger ikke å koste en million. Det viktigste er at premien er magisk og viral; en premie folk gleder seg til og snakker om.
 

 

8. Månedlige pepper

For hver eneste omgang må det skje noe nytt. Det aller smarteste er om den som er ansvarlig for konkurransen lager en månedlig peptalk. Her forteller hun om hvordan det gikk i forrige periode, og om hva som er målet for kommende periode.

 

9. Sørg for at alle kan vinne hele veien inn

For å unngå at de som blir liggende etter teten mister motivasjonen, kan dere i stedet for å dele ut poeng, dele ut lodd. La det laget som har flest lodd når konkurransen er slutt, vinne hovedpremien. Men sørg også for å trekke en eller to andrepremier. Den som har flest lodd i hatten har størst vinnersjanse.

 

10. Finn nye kanaler

Ja, bruk for all del intranettet, appen, Workplace og Facebook, men sørg også for en eller flere nye og overraskende kanaler. Lag en veggavis, en lukket Instagram-side. Bruk Twitter eller SMS. Eller lag et eget magasin som går til samtlige ansatte.