Ideen

Ideen til Over Land startet helt tilbake i 2009 da kameratene Torkild Bredesen og Peter Bryng i tidlig 20-årene var sultne etter å se og oppleve verden. Sammen med to andre kamerater, Vegard og Carlos booket de en jorden rundt-reise gjennom Kilroy travels. I løpet av seks måneder skulle de se store deler av verden.

Blogging hadde begynt å bli en greie i Norge og gutta startet derfor en Vlogg for å dokumentere reisen de skulle begi seg ut på. De investerte i kamera og satte opp en nettsside for å publisere innholdet de lagde. Uten erfaring i verken kameraføring eller historiefortelling, skulle vloggen handle om hverdagslige ting de fant på under reisen og gutta på tur jorden rundt.

Det ble ingen reiseserie den gangen

Med mangel på både generell kunnskap om historiefortelling og alt som filmproduksjon innebærer, ble det ingen TV-serie av denne turen. Men det kom noe godt ut av det likevel. På veien fra Mongolia til Kina møtte gutta tilfeldivis på noen som nettopp hadde avsluttet sin biltur fra London til Mongolia. Og dette sådde et frø! Torkild og Peter ble enige der og da. De skulle delta på det beryktete racet "Mongol Rally" en gang i fremtiden.

Det er nå eller aldri

Årene gikk og når Peter var ferdig på filmskolen seks år senere, bestemte de seg. Nå var tiden inne for å starte planleggingen.

Ambisjonen var å dokumentere et eventyr som folk hjemme virkelig kunne bli inspirert av. En serie som kunne bidra til å fjerne frykt for fremmede land og mennesker - en serie som ville vise at verden virkelig ikke er så farlig som media noen ganger skal ha det til.

Torkild og Peter tok kontakt med to kamerater til, Kyrre Heldal Kartveit og Lars Brødreskift TInglum, for å høre om de kunne tenke seg til å bli med på dette eventyret. Det skulle ikke mye overbevisning til - gutta var med og nå var eventyret Mongol Rally blitt til en virkelighet.