Innholdsbransjen har vært i stor endring de siste årene og kunder krever stadig mer effektive produksjoner. Vi lager ikke lenger bare en 30-sekunder med voiceover og tilpasser den til mobil og bredde. For å treffe bredt i dagens mediemiks trenger man skreddersydde budskap til en rekke plattformer og budskapet må komme frem både i en 6-sekunder og en 30-sekunder. 

Peter Bryng, produsent og daglig leder i Stories, har nylig investert i et helt nytt verktøy som skal løfte produksjonsverdien og øke produksjonseffektiviteten på opptak. 

- Bolt Junior+ robotarm er bygget på en masseprodusert robotteknologi fra Mitsubishi. Du ser den ofte sveiser biler, flytter pakker og alt annen i mellom, sier Peter Bryng.

Roboten har gjennom flere tiår blitt spesialtilpasset filmproduksjon og kan gjøre det meste du programmerer den til med presis nøyaktighet.

- Vi har lenge sett et behov for å øke produksjonsverdien på våre tabletop produksjoner, da det ofte kan bli statisk og repeterende bevegelser når man filmer mat og produkter. Med denne roboten kan vi nå endelig lage korte 6-sekunder med “wow”-effekt ved hjelp av en enkel programmering, forteller Peter.

Han fortsetter: - Å skape stabile bevegelser i film krever ofte en stor rigg og flere personer som “dytter” eller “drar” fotografen. Med denne teknologien kan våre fotografer enkelt programmere bevegelser etter kundes ønske helt uten hjelp av et større crew. Roboten trekker fokus, zoomer og alt styres via et 3D program. Dersom vi ønsker å tilpasse bildene til mobil, så “flipper” vi enkelt kamera i roboten og kan bruke hele kameraet sin sensor til å filme i stående format.  

Selv om roboten ikke er en lettvekter, så er den fortsatt en av de mest kompakte på markedet og kan fraktes ut på location. Vi filmet blant annet promofilm for Gullruten i Operaen tidligere i år. Konseptet er kjent fra Hollywood og går under navnet Glambot, der kjendiser poserer foran kamera på rød løper.

- Vi filmer en bevegelse i veldig høyhastighet som tar under 2 sekunder. Med et spesialkamera som filmer tusen bilder i sekundet får man en helt unik look.

Denne teknologien reduserer størrelsen på vårt crew som er den største kostnadsdriveren i en produksjon. Vi ønsker å tilby vår robotteknologi også til mindre produksjoner som tidligere ikke har hatt budsjetter til et slikt verktøy. 

Har ditt byrå eller selskap lyst til å bruke robotarmen i deres produksjoner, kan du lese mer om roboten på vår hjemmeside eller ta direkte kontakt med oss på mail: mail@filmstories.no