Bakgrunn:

Burger King er utfordreren i hamburger-markedet. Da må vi tenke annerledes. Burger King har en global strategi som handler om å sikre kommunikasjon som skiller seg ut og engasjerer. Men vel så viktig, er å sikre lokal tilhørighet og relevans. Vi tok derfor tak i en av de største begivenhetene for nordmenn, nemlig feiringen av 17. mai! På 17.mai, selges det nemlig uhorvelig mengder pølser. Men det fins jo noe som er enda bedre – nemlig en saftig, flammegrillet Whopper.

Løsning

En viktig del av 17. mai, er hva man skal ha på seg. For mange nordmenn, er bunaden selve symbolet på 17.mai og nasjonalfølelsen. Vi ønsket å ta del i dette, og designet en egen bunadsveske med plass til en Whopper…

Vi inngikk samarbeid med motemagasiner og influensere, for å sikre at «alle» skulle få med seg hva som var årets hotteste 17.mai tilbehør! Et eget «DYI» kit ble laget og distribuert ut i restaurantene og til noen ambassadører. Vi hyret inn 2 eldre syersker, som laget en video på YouTube til hvordan du selv kunne «hacke» din egen bunadsveske. Alt innhold ble spredd i ulike kanaler for å sikre bredde.

Resultater:

Snakk om feiring! En viktig driver av salg i denne impulskategorien, er Top of Mind. Den økte markant i kampanjeperioden. Engasjement og deling på sosiale medier overgikk alle benchmarks, og kampanjen fikk massiv PR dekning. Men ikke minst: en stor andel nordmenn koste seg med en Whopper i stedet for pølser på 17. mai – salget hos Burger King økte med langt over budsjett.

Dette caset vant gull og bronse i Gulltaggen 2020, samt sølv i Mediekreativitet (Medieprisen).

Involverte byråer: Kitchen, MSL, Paraply