En gjeng med dyreelskere og en raus byråsjef har gitt de dyktige folka i FOD en ny kampanje, og har selveste Triana Iglesias med på laget. Målet med kampanjen – Det vet ikke katten din, er å få økt oppmerksomhet rundt kastrering, vaksinering og ID-merking av katter. Dette for å øke folks kunnskap om kattehold, slik at det blir født færre kattunger som trenger nye hjem.

Kampanjen består av en film og en kampanjeside. Den tar for seg de tre viktigste aspektene i kattehold: Vaksinering, ID-merking og kastrering. TV-kjendis og dyreelsker Triana Iglesias fronter kampanjen, og filmen Triana vet å bruke prevensjon – det gjør ikke katten din har som mål å spesielt knuse myter om kastering.

– For oss er det utrolig viktig at de kattene som blir født faktisk er ønsket, og at de får nye, gode hjem, sier Mette Sommer, kommunikasjonsansvarlig i FOD.

– Vi hadde aldri fått til, eller hatt råd til, å lage en slik kampanje uten hjelp fra Spoon. Det er veldig hyggelig og raust at Triana stiller opp gratis med sine egne katter. Det er vi svært takknemlige for. Triana er ei bra dame med ekte katte-engasjement, skryter Sommer.

– «Spoon spanderer» kombinerer to ting som er viktig for våre ansatte: Samfunnsengasjement, og muligheten til å lage kreativt og bra innhold! Prosjektet går i korthet ut på at de ansatte velger seg et formål de brenner for, og så lager vi en gratis kampanje. Kravet er at mottaker ellers ikke ville hatt muligheten til å hyre oss inn, forteller byråsjef Marte Ramborg.

 Spoon har valgt å samarbeide med FOD fordi den frivillige organisasjonen gjør et særdeles viktig arbeid for katter i nød rundt om i landet.

– Med Triana håper vi at kampanjen når ut til en enda større målgruppe enn FOD vanligvis gjør med sine kampanjer. Vi har tatt i bruk humor som virkemiddel og håper på masse fortjent oppmerksomhet, spesielt i SoMe. Katten har dessverre fortsatt lav status i samfunnet, det er altfor mange katteeiere som ikke tar ansvar, sier Camilla Harbu Bielecki, prosjektleder for prosjektet og redaktør i Spoon.

– Vi er en liten gjeng med dyreelskere, og spesielt katteelskere her i Spoon. Vi har lyst til å gi en stemme til dem som ikke har én, nemlig hjemløse katter. Vi kan ikke redde verden, men vi vet hvordan vi forteller og formidler de virkelig gode historiene som engasjerer, utdyper Julie Botnen, redaktør i Spoon.

 

Les mer om hva vi driver med i Spoon her!