Utfordring

Vanligvis holder Bane NOR små opplegg på landets skoler for å få barn og unge til å bli klar over potensielle farer i nærheten av jernbanen. Under pandemien ble det brått vanskelig å gjennomføre dette holdningsskapende arbeidet. Vårt oppdrag ble å finne alternative måter å kommunisere dette budskapet på.

Løsning

Vår idé var en digital løsning som skulle bestå av en landingsside med integrerte filmer og en haug av spennende illustrasjoner. Formålet var å gjøre sikkerhetsinformasjoneen lett tilgjengelig for barn og unge i et fargerikt formspråk.

Banorama.no så dagens lys i midten av mai 2021. Denne siden er laget for barn i skolen og har også en egen seksjon for lærere som ønsker å bruke opplegget i en skoletime. Vi oppfordrer til at barna prøver å klikke på det meste og kanskje prøve Banorama-quizen nederst på siden – slik får de testet om kunnskapen sitter. Dersom de virkelig har fulgt med, blir de hedret med en digital gullmedalje. De som ikke vil lese, kan velge å se en av videoene i stedet. Her har vi produsert en film som speiler de aller viktigste temaene fra landingssiden, men også en underholdende quiz-film sammen med youtuberene Halvor og Sandra.

Nettsiden er utviklet av Værsågod og har fått utmerkelsene Site of the day (Awwwards) og Site of the day (FWA).