Mange Tinder-brukere har de siste ukene fått opp en litt utradisjonell annonse signert dagligvarekjeden KIWI.

Innimellom alle profilene på Tinder dukker det opp en KIWI-profil. Når du får en «match» med denne profilen får du en link som sender deg til en side hvor du kan spise en virtuell middag med en rekke personer.

Treffer den yngre målgruppen
Konseptet «Middagsgjesten» er laget av innholdsbyrået Spoon for å bygge opp under den mer tradisjonelle reklamekampanjen for Middag for én, en ny serie middagsprodukter i porsjonspakninger hos KIWI.

– Vi har litt utfordringer med å nå yngre folk. De ser jo ikke så mye på tv, så dette er en ny måte å nå fram til denne gruppen på, sier marketingsjef i KIWI Jacob Rolland.

Han forteller at det er første gang de prøver noe slikt, men vet ennå ikke om Tinder kan bli en ny markedsføringskanal.

Får oppmerksomhet
I tillegg til Tinder er kampanjen distribuert på Facebook, egne nettsider og i nyhetsbrevene til KIWI for å skape oppmerksomhet rundt middagsproduktene.

Spoon

Mens Natt&Dag kaller kampanjen ”et endetidstegn” og Bymagasinet spør om det er brudd på markedsføringsloven, føler Spoon seg sikre på at de ikke har tråkket over noen grenser.

– Tinder er en kanal der vi treffer rett på målgruppen for produktet vi skal annonsere for – mennesker som gjerne spiser middag alene. Annonsen er godt merket og både annonsøren og produktene er godt synlig i alle deler av annonsen. Forøvrig er det gøy at KIWI tør å teste utradisjonelle kanaler, og at kampanjen blir lagt merke til og diskutert, sier prosjektleder for kampanjen, Stine Eriksen.