Det finnes mange gode grunner til å prioritere et papirmagasin også i den digitale tidsalderen, og Spoon-kollega Torfinn Solbrekke har gått gjennom dem i denne artikkelen – som forteller om den helt unike kontakten du kan få med lesere som holder et fysisk magasin i hendene, så lenge du velger et konsept som virker. Her skal vi gå et steg videre, med ti konkrete tips til deg som allerede har bestemt deg for å lage papirmagasin.

De fleste har nå flyttet det dagsaktuelle innholdet til digitale kanaler som er bedre egnet for raske oppdateringer. Når papirformatet ikke lenger er en nyhetskanal, velger en del å redusere antall utgaver – og heller bruke mer ressurser på hvert nummer og det som gjør papirmediet helt unikt: Bilder og grafisk design i håndfast storformat, med historiefortelling uten scrollbare forstyrrelser.

De ti punktene bruker vi når magasinkonseptet er klart og retningen er pekt ut. Se på det som en strategisk guide til praktisk magasinproduksjon, for å sikre at dere får mest mulig effekt igjen for hver krone. Les dem på våre nettsider her!