Spoon fyller 20 år i år og har fra før kontorer i Oslo, Stockholm, Gøteborg, Malmø, Helsingfors og London med til sammen over 200 ansatte.

– Innholdsmarkedsføring vil fortsette å vokse kraftig i årene som kommer. Vi jobber like godt med kommunikasjonsavdelinger som med markedsavdelinger og bruker virkemidler fra begge leirer for å nå kundens mål. Vi vil være der det skjer. Nord-Norge er et spennende marked vi har sett på en stund, og som vi har lyst til å satse på, sier byråleder Marte Ramborg.

 

Flytter hjem etter 18 år

Nærhet til kundene er viktig, og da en av Spoon sine ansatte bestemte seg for å flytte hjem til Tromsø etter 18 år i Oslo og utlandet, så de på det som en perfekt mulighet til å etablere seg i nord.

– Vi fikk et lite sjokk da Stine sa at hun hadde bestemt seg for å forlate oss. Henne hadde vi ikke lyst til å gi slipp på, så da bestemte vi oss rett og slett for å etablere Spoon Tromsø. Det ble en vinn-vinn-situasjon, sier Ramborg.

Stine Eriksen er utdannet journalist og har jobbet seks år i TV 2 før hun kom til Spoon. Der har hun jobbet som redaktør for Spoons største kunde, og vil nå stå i spissen for Tromsø-etableringen.

– Det er deilig å være hjemme igjen! Jeg er veldig glad for at Spoon tør å satse på Nord-Norge, og er sikker på at det finnes store muligheter her. Det lages allerede mye bra innhold. Likevel er det helt tydelig at det er mange bedrifter som ikke når fram, og som ikke oppnår det de vil med innholdet sitt. Der håper jeg at vi kan bistå, sier Stine.

 

Vil hjelpe nordnorske bedrifter med å nå sine mål 

Flere byråer i byen tilbyr innholdsmarkedsføring, og mange bedrifter lager godt innhold selv. Likevel tror Stine det er plass til et byrå til.

– For å nå gjennom støyen i sosiale medier, og treffe dem man ønsker å nå med sitt budskap, er det flere og flere som tar i bruk innholdsmarkedsføring. Da trengs det også flere som leverer gode og effektive kommunikasjonsløsninger. Jeg er sikker på at Spoon kan bidra til å øke kjennskapen til flere nordnorske bedrifter, og hjelpe dem med å nå sine mål.

Spoon Tromsø vil levere strategi, konsept og idé, innhold og redaksjonell ledelse, video og distribusjon.

 

Spoon Tromsø vil holde et gratis frokostseminar 14. september, der du kan lære om innholdsmarkedsføring, film til sosiale medier og distribusjon.