Securitas har et viktig samfunnsoppdrag. Som vekter i Securitas kan du ha jobben din på flyplass, på sykehus eller i resepsjonen hos en stor bedrift. Du kan jobbe som operatør på vår operasjonssentral eller du kan jobbe som utrykningsvekter. Vekterne i Securitas beskytter mennesker, arbeidsplasser og samfunn og våre vektere gjør daglig en forskjell for menneskene de møter. Likevel kjenner mange svært lite til hva vektere gjør og hva slags ressurs de er i samfunnet. 

– Dette ønsket vi å formidle i en employer branding-kampanje, forteller Eldrid Odden Otterlei, markedssjef i Securitas. 

Sammen med Securitas ville Spoon vise bredden i vekteryrket, og rette oppmerksomhet mot den meningsfulle siden av vekteryrket. Løsningen ble filmen «Hva jobber pappa med?» hvor vi lot andre fortelle om vekteryrket, nemlig de som står vekteren nærmest. 

 I tillegg til filmen «Hva jobber pappa med?» filmet vi portretter av vekteren Hanne og Aleksandar hvor vi fikk innblikk i jobben de gjør og forskjellen de gjør for menneskene rundt. 

Portrettene har som mål å bidra til intern stolthet og kjennskap i målgruppen om hvordan vektere virkelig er med på å gjøre en forskjell. 

 – Målet var å vise frem Securitas som en attraktiv arbeidsplass og vekke interessen for vekterfaget. Dette synes jeg vi klarte med denne kampanjen, som også vil bli videreført for andre karriereområder i Securitas, avslutter Otterlei.