Vil du lykkes med matinnhold i sommer, er dette spådommene våre for hva slags innhold som vil generere trafikk og engasjement.

     1. Mer tid på mobilen = gode annonsepriser og rekkevidde 

Sommerferien er vanligvis litt dødtid for matinnhold. De som reiser ut av landet, bruker naturligvis lite tid på matinnhold ettersom de fleste måltidene inntas på restaurant. Når så mange ferierer i Norge, forventer vi at tid som tilbringes på mobil og sosiale medier vil være høyere enn under en vanlig sommer, og at matinnholdet vil generere mer trafikk og engasjement enn under en vanlig sommerferie. Annonseprisene har holdt seg stabilt gode siden mars, og vi forventer at de vil holde seg stabile også utover sommeren.

      2. Grillsesong i flammer

Med mindre været fra sommeren 2018 gjentar seg, med påfølgende grillforbud, forventer vi en sterk grillsesong. Mer tid tilbragt hjemme eller på hytta vil også gjøre at flere prøver seg på nye ting, som for eksempel langtidssteking av kjøtt og mer vegetar på grillen.

  1. Hele Norge baker

Siden mars har mel- og gjærsalget eksplodert og sjelden har det vært bakt så mye hjemmelaget brød som i år. Dette tror vi er en trend de fleste vil opprettholde gjennom sommeren, med unntak når de tar bilen fatt for en liten ferie. Da tas det i bruk mer lettvinte løsninger med enkel mat eller restaurantbesøk.

  1. Mer kos

Nå når sommeren er her, ønsker vi å kose oss litt ekstra – slik vi ønsker hver sommer. Ferieplanene er avlyst, og iskremen på piazzaen i Italia har aldri vært lenger unna. Da vil både ferdig og hjemmelaget iskrem samt friske sommerdesserter, gjerne på grillen, være svært populært.

  1. Alkoholfrie drikker

NoLo-trenden har kommer til Norge for fullt, og det øker interessen og engasjementet rundt alkoholfrie drikker. Det gjelder både søte kaffedrikker som dalgona, eller forfriskende mocktails med spennende ingredienser. Lange sommerkvelder uten hodepine dagen derpå har sjelden vært mer fristende enn nå.

  1. Tid til inspirasjon

Å bruke tid på inspirasjon til å prøve noe nytt gjennom matinnhold er vanligvis forbeholdt dem som er noe over middels matinteresserte. Mer tid tilbragt hjemme gjør at flere er mottagelige for inspirasjon i form av lengre matvideoer med oppskrifter og teknikker.

  1. Sydensavn

Utover sommeren vil nok mange kommer til å kjenne på at de savner feriestedene sine lenger sør. Dette vil føre til økt interesse for å lage mat fra land som Spania, Hellas og Italia. Vanligvis kommer denne trafikken i august eller september, etter ferien, men i år vil nok denne trafikken komme i løpet av sommerferien.

Vil du vite mer, kontakt Torunn Maria Holm