1. Historie må vekker følelser. Mengden innhold gjør oss både overveldet og blaserte. For å bryte gjennom støyen, må vi lage ting som folk kan bry seg om.

2. Hold det ekte. Ikke lag innhold som opererer i en gråsone av fiksjon og virkelighet. Vi må være tydelige for å fortjene vårt publikums tillit.

3. Ikke bli for navlebeskuende. Husk at historiene vi forteller først og fremst må engasjere vårt publikum, ikke styrerommet.

4. Finn motstand i historien. Husk at historiefortelling er motstand – Reodor Felgen trenger Rudolf Blodstrupmoen. Vi elsker å se helter overkomme hindringer.

5. Tenk på kundereisen. Et enkeltstående uttak kan være fint, men som regel gir historiefortellingen vår god effekt først når den er satt i system. Én historie kan ikke løse alle dine markedsutfordringer. Del opp innsatsen, og lag noe som skal få bred oppmerksomhet, noe som skal trekke trafikk, noe som skal konvertere og noe som skal treffe på søk.

6. Ha et bevisst forhold til kanalvalg. Kravene for hva som belønnes i forskjellige kanaler kan ha en helt direkte innvirkning på hvilke historier du bør fortelle og hvordan fortelle dem. Legg til rette for kanalen allerede fra start, når du velger, planlegger og utvikler historiene dine.

7. Finn din stemme. Hvilke historier er det bare du som kan fortelle, og hvilke områder er det du har størst troverdighet innen? Fortell om de tingene der du er eksperten, og gjør det bra.

8. Lag dine historieområder. Prøv å definere hvilke typer historier du skal fortelle, og bruk dette som et kompass for å avgjøre hvilke saker som er relevant for deg og din merkevare. Enhver sak passer ikke inn i din kommunikasjon.

9. Gode historier er ofte gode ideer. Det er mange flotte historier der ute, men det er hardt arbeid å samle dem. Godt og strukturert idéarbeid er nøkkelen til å finne originale vinklinger og unike fortellinger. Ikke glem det.

10. Stjel fra alle. Hold deg oppdatert på andre som er flinke, og stjel så mye du orker. Å stjele fra alle er smart, å stjele fra én er plagiat.

 

Interessert i mer om historiefortelling og kreativ konseptutvikling?

Ta kontakt med Mats; mats.michael.olsen@spoonagency.no