Omsetningsveksten for Nordfjord Kjøtt hittil i år har vært på hele 14 prosent. Det er en svært høy vekst i en kategori med sterk konkurranse. Den sterkeste veksten sto spekeskinke for med en gjennomsnittlig vekst i verdi på eventyrlige 71 prosent. Veksten generelt i kategorien ligger på ca. 3,5 prosent hos REMA 1000. 

– Å lykkes med de faktiske salgstallene er det viktigste for en markedsavdeling og det samarbeidende byrået, og bør være top of mind hele tiden. Det vi har gjort sammen med Schjærven på unike merkevarer, i dette tilfellet Nordfjord, er meget bra. En ting er at produktene er fantastiske, en annen ting er at det kreative får fortalt det til folket. Det synes vi, Nordfjord og våre kjøpmenn at vi har klart bra. Vi tar med oss læringen videre sammen med Schjærven for å utvikle Nordfjord videre – og ikke minst alle våre andre flotte unike merkevarer, sier Per Åge Dahl, markedsdirektør i REMA 1000.


Jobber med hele verdikjeden

– For oss er det naturlig å jobbe i hele våre kunders verdikjede, fra profil og merkevare, til strategisk design, pakningsdesign og hele veien ut i butikk. Det er der kunden faktisk er og hvor valg blir tatt. Vi tror det er dette som har bidratt til den suksessen vi nå ser med merkevaren Nordfjord, sier Lasse Maugesten, Head of Retail Strategy i Schjærven.

– Vi i REMA 1000 er stolte av våre unike merkevarer. Vi har startet formidlingen av historien om Nordfjord ut til det norske folk. Først og fremst har vi fokusert på at ved å kjøpe Nordfjord-produkter får du mer for mindre, nemlig god kvalitet til bare lave priser. Vi ser på salgstallene at dette har vært en vellykket kampanje, og vi ser en sterk gjennomføring hos våre kjøpmenn som har bidratt veldig positivt totalt sett, sier Merete Bruusgaard, kategorisjef i REMA 1000.


En kostnadseffektiv kampanje

– Siden Nordfjord Kjøtt er relevant for alle som handler på Rema 1000 valgte vi en kanalmiks som både sikrer bred dekning og som er egnet til å skape engasjement og bevege gjennom levende bilde. Dette resulterte i en svært kostnadseffektiv kampanje på TV, print og digitale kanaler hvor fokuset har vært å bygge kjennskap, og etterhvert også kunnskap om Nordfjord Kjøtt. Vi har lykkes med å få ut budskapet bredt i hele befolkningen og skapt et engasjement og liking vi sjelden har sett maken til, sier Anne Cathrine Aasen, Senior Medierådgiver i Re:Media.

Innsatsen for å bygge merkevaren Nordfjord Kjøtt har også vist seg å være effektiv, med en økning i hjulpen kjennskap fra 88 prosent (0-punkt analyse uke 4) til 91,2 prosent.

Se en av reklamefilmene vi har laget for Nordfjord Kjøtt her.