Fra venstre: Arne Martin Koppen, Mia Lund Hanusek, Ricardo Cuilenheim, Inge Hofstad Kjeilen.

 

Bluestep har vært godt kjent i Sverige siden 2005, men i Norge har de vært relativt anonyme. De har derfor gitt RED dentsu X, i samarbeid med reklamebyrået Anorak, oppgaven å styrke posisjonen i det norske markedet.

– Vi valgte RED dentsu X fordi de har den beste tilnærmingen til å løse våre utfordringer fra et medieperspektiv, sier Head of Marketing i Bluestep, Arne Martin Koppen.

Han vektlegger kompetansen mediebyrået innehar, både når det kommer til mediestrategi og løpende gjennomføring.

– I tillegg forstår de målgruppens motivasjoner for å velge oss, og hvordan vi best mulig skal skape opplevelser for å koble merkevaren vår med fremtidige kunder.

 

Administrerende direktør i RED dentsu X, Christian Espeseth, forteller at han er svært fornøyd med tilskuddet.

-  Vi er veldig stolte og ydmyke over å få starte året med å ønske Bluestep velkommen, og vi gleder oss til å løse ulike utfordringer sammen med det dyktige teamet i Bluestep og Anorak. Vi ble umiddelbart trigget av ambisjonene deres, og ser frem til samarbeidet.

- Vi har i tillegg fått flere nye, dyktige kollegaer den siste tiden, og vi har vunnet flere kunder som vi allerede er i gang med å jobbe med. 2021 ser ut dermed til å bli et veldig spennende år for oss i RED dentsu X!

 

Andre banker følger etter Bluestep

Den viktigste utfordringen Bluestep møter de neste årene er det økte konkurransebildet. Det kommer blant annet som følge av nye restriksjoner, som innebærer at all usikret gjeld må ha en nedbetalingstid på maksimum fem år.

– Fordelen Bluestep har er at med sikkerhet i egen bolig, kan de tilby hele 15 års nedbetalingstid til personer som av ulike årsaker får avslag i hovedbanken sin. Årsakene kan være betalingsanmerkninger, provisjonslønn, variabel inntekt eller at du rett og slett trenger å realisere et kjøp, forklarer kundedirektør i RED dentsu X, Ricardo Cuilenheim.

Dette har ført til at tradisjonelle forbrukslånsbanker og sammenligningstjenester har beveget seg inn i samme kategori som Bluestep, og dermed gjort at kampen om kundene har økt betydelig. Det betyr at tilbydere av forbrukslån fremover kommer til å tilby tilsvarende produkter som Bluestep gjør i dag.

Ifølge Cuilenheim vil kjernen i RED dentsu X sitt arbeid derfor bli å sikre at alle kontaktpunkter i kundereisen bidrar til å koble Bluestep tettere sammen med potensielle kunder.