BAKGRUNN

Sonos etterstreber å være i «top-of-mind» hos folk flest og i media. For å klare dette må selskapet utenom lanseringer snakke om andre relaterte emner. Etter lanseringen av lydplanken Beam (Gen 2) nærmet det seg jul og en tid høyttalerselskapet ønsker å være synlig. Med det i bakhodet var det ingen tvil om at idemyldringen gikk rundt temaet «julefilmer».  

Siden innsikt er et relativt godt utgangspunkt for å lage gode historier, valgte vi å kjøre en spørreundersøkelse om hvilke julefilmer nordmenn liker best og hvilke de liker minst. Samt hvor mye lyden i julefilmer betyr for stemningen.  

MÅL

Sonos ønsket å vise det norske folk at de ikke kun er der for musikk, men også for den koselige tiden foran TV-en med sine nærmeste. Målet ble derfor å skape oppmerksomhet i media rundt nordmenns forhold til julefilmer og viktigheten av lyd mens man ser en julefilm.  

GJENNOMFØRING

Under utformingen av spørsmål til undersøkelsen var det essensielt å finne spørsmål som ga oss nok informasjon til å utarbeide en god pressemelding. Derfor var det også viktig å gjøre nok research på hvilke filmer som vanligvis blir sett på som julefilmer, og deretter velge ut de største klassikerne til undersøkelsen.  

Gjennom undersøkelsen kom det frem mange spennende funn, blant annet at 80% av nordmenn ser den samme julefilmen hvert år, at «Tre Nøtter til Askepott» ikke bare er på topplisten hos begge kjønn, men at den også er blant de som er minst likt. Det viser at nordmenn har et litt ambivalent forhold til denne filmen. I tillegg synes 3 av 5 det er essensielt at julefilmen har både snø og musikk for at den skal bli en klassiker, samt at 2 av 5 bryr seg om lydkvaliteten når de ser på film.  

I etterkant brukte vi de mest interessante funnene undersøkelsen ga oss, og snekret sammen en pressemelding som ble sendt ut til media rundt om i hele landet. Det inkluderte aviser, nettaviser, radioer og TV-kanaler. 

Vi sendte ut pressemeldingen med nøye utvalgte bilder som i hovedsak hadde julestemning og julefilm på TV-en, selvfølgelig med en lydplanke fra Sonos diskret med i bildet, i håp om at bildet ville bli brukt i saken.  

RESULTAT

Pressemeldingen ble sendt ut til media rundt om i Norge fra midten av desember. Vi fikk god respons og saken ble publisert i aviser og nettaviser, det ble også snakket om på flere store radiokanaler som P7 Klem julekanalen, Radio Norge, P1 Dagsrevyen med flere. God Morgen Norge på TV2 tok også tall fra undersøkelsen med i deres sending like før jul, og i romjulen tok NRK1 med deler av undersøkelsen i deres hovedsending av Dagsrevyen og Nyhetsmorgen. 

Undersøkelsen ble en suksess, og Sonos fikk god mediedekning og nådde ut til sammen ut til 11,153,804 nordmenn rundt om i landet.