Hvert år kan vi forvente en ganske grei resirkulering av sakene som skrives i sommermånedene. Her kommer derfor en topp 10-liste over sakene du kan forvente deg en reprise av denne sommeren, hentet med eksempler fra i fjor.

Flåtten herjer

I år som i fjor er nok nordmenn minst like redde for dette lille insektet, som vokser til mange ganger sin egen størrelse etter å ha slurpet is seg blodet til mennesker og dyr.

Gjenstander som ligner på ting de ikke er

Å komme over, som i eksempelet her, en tomat som ser ut som en fugl er helt prima i agurktiden. Her gjelder det å sende en journalist med én gang!

Nå kommer varmen / regnet / kulda / sola

I fjor var det jo rekordvarme, noe det er naturlig at det skrives om. Men uansett hva slags vær vi får denne sommeren, kommer det nok garantert på flere av forsidene denne sommeren også.

Vet du hva dette er?

«Hver sommer blir Aftenbladet kontaktet av mennesker som ser noe i naturen, noe de ikke har lagt merke til før» står det i en sak fra Stavanger Aftenblad i fjor sommer. Det er åpenbart ikke bare i Stavanger-området dette skjer på sommeren. «Vet du hva dette er»-saker dukker stadig opp i lokalavisene gjennom sommeren.

Nordmenn oppfører seg dårlig når de er på ferie

Hvert år reiser hundretusener av nordmenn på ferie, og vi oppfattes muligens ikke alltid som de mest sympatiske menneskene i verden. Bar overkropp på restaurant, manglende køkultur og frekk holdning er en gjenganger – for ikke å snakke om alkoholkonsumet vårt.

*Sett inn hvilket som helst navn* har en litt annerledes sommerjobb

Er det noe sommervikarene liker å skrive om, så er det andre sommervikarer. Her gjelder det ofte å finne noen som gjør noe litt utenom det vanlige. Hvor spennende jobbene faktisk er, kan ofte diskuteres.

Turistdestinasjoner klager over at turistene ødelegger området

Denne kan gjelde like mye for steder i Norge som for i utlandet. Hvert år virker stadig flere turiststeder å irritere seg over turistene som kommer dit. Så er jo spørsmålet om det er turistene som har blitt verre, eller om de alltid har vært det og begeret bare har rent over.

Mysteriet om den mystiske gjenstanden

Når folk har lite å gjøre blir det ofte til at man tar seg tid til ting man ellers ikke prioriterer. Da er det lett å komme over mystiske gjenstander i vegger, langs veien eller i skogen. At en helt vanlig ting befinner seg på et merkelig sted kan også fint falle inn i mysterie-kategorien om sommeren.

Ser du hva/hvem som …?

På sommeren er det ikke bare vanlige folk som begynner å se seg mer rundt, det gjelder også journalistene. Da er det fort gjort å legge merke til nye bygninger eller kanskje en spennende person som befinner seg i distriktet.

Strandet i Syden, får ingen informasjon

Reisende som «ikke har fått noe informasjon fra flyselskapet» om flyet deres er forsinket eller innstilt, er en gjenganger hvert år når så mange er ute og reiser. Uttalelsen kommer ofte fra en middelaldrene hvit mann.

OBS! Denne saken fant vi dessverre ikke noe eksempel på fra i fjor, men siden den allerede er publisert for årets sesong følte vi den var verdt å ta med helt til slutt likevel.

Åpent hele sommeren

Til tross for at noen av disse sakene kanskje virker trivielle og til og med litt kjedelige, bringer de også mye glede til mange lesere. Vi får jo også oppleve test av både is og pils, koselige reportasjer fra leirskoler og fotballcuper og generelt mye annet hyggelig stoff. Ikke minst er sommeren en mulighet for flinke entreprenører å få omtale som de kanskje ikke hadde fått ellers i året.

Om du ønsker saker med litt mer tyngde om egen merkevare enn de sakene vi nevner her, er sommeren en tid hvor det er lettere å få omtale.

Kontoret vårt i PR-operatørene er åpent hele sommeren, og vi kommer i hvert fall til å jobbe hardt for at våre kunder får oppmerksomheten de fortjener, også gjennom agurktiden. Om du også ønsker hjelp med dette, ta kontakt med pt@pr-o.no.

God sommer!

Dette innlegget er skrevet av:

Olav Event
Rådgiver
978 59 493 / oe@pr-o.no