Hvert år kan vi forvente en ganske grei resirkulering av sakene som skrives i sommermånedene. Her kommer derfor en topp 12-liste over sakene du kan forvente deg en reprise av denne sommeren, hentet med eksempler fra i fjor.

Flåtten herjer
Selv om vi lever med et dødelig virus iblant oss, er ingenting mer fryktinngytende enn dette lille insektet, som vokser til mange ganger sin egen størrelse etter å ha slurpet i seg blodet til mennesker og dyr. Riktignok er flått farlig altså, så pass på, og for all del ikke glem huggormen.

Ting som ligner på noe de ikke er
Å komme over som i eksempelet her, en larve som ser ut som håret til Donald Trump, er helt prima i agurktiden. Her gjelder det å sende fotobevis til en journalist med én gang!

Her tilbringer kjendisene sommerferien
I fjor sommer ferierte Vita og Wanda ved Loen i Stryn. Det eneste de glemte var å merke oppholdet med «reklame». Mon tro hva de skal i år …

Nå kommer varmen / regnet / kulda / sola
I fjor hadde vi en ganske bra norsk sommer. Men uansett hvordan været blir i år, utgjør det garantert forsidemateriale også denne gang.

Vet du hva dette er?
Hver sommer blir lokalavisene kontaktet av mennesker som ser noe de ikke har lagt merke til før. Leseren serveres ville teorier og forklaringer om hva dette objektet kan være, og unektelig er det viktig å komme til bunns i saken. Av og til er det faktisk en håndgranat fra krigen, men cirka like ofte er det en kompostert badeball fra 60-tallet.

Nordmenn oppfører seg dårlig på ferie (selv i Norge)
Vanligvis reiser hundretusener av nordmenn til Syden, og vi oppfattes ikke alltid som de mest sympatiske menneskene i verden. Bar overkropp på restaurant, manglende køkultur og frekk holdning er en gjenganger – for ikke å snakke om alkoholkonsumet vårt. I fjor sommer uttalte ordføreren i Vågan kommune at mange av de som før reiste til Ayia Napa, nå reiser til Lofoten. Det blir spennende å se hvilken bygd som transformeres til en internasjonal party-hovedstad denne gang.

*Sett inn hvilket som helst navn* har en litt annen sommerjobb
Er det noe sommervikarene liker å skrive om, så er det andre sommervikarer. Her gjelder det ofte å finne noen som gjør noe litt utenom det vanlige. Hvor spennende jobbene faktisk er, kan ofte diskuteres.

Rekordmange redningsaksjoner i norske fjell
Vi nordmenn er stolte «fjellaber» og mange av oss kan faktisk fjellvettreglene utenat. Likevel var det rekordmange redningsaksjoner i den norske fjellheimen forrige sommer. Det blir det sikkert denne sommeren, også.

Mysteriet om den mystiske gjenstanden
Når folk har lite å gjøre blir det ofte til at man tar seg tid til ting man ellers ikke prioriterer. Da er det lett å komme over mystiske gjenstander i vegger, langs veien eller i skogen. At en helt vanlig ting befinner seg på et merkelig sted, kan også fint falle inn i mysterie-kategorien om sommeren.

Dette er Norges skjulte ferieperler
Pandemien varte lenger enn de fleste av oss hadde trodd. Og med påtvungen Norgesferie for andre året på rad, er det nå på tide å bli kreativ. I fjor sommer var de klassiske turistattraksjonene i fokus, i år blir det de skjulte skattene media skriver om. Der ingen skulle tru at nokon kunne feriere …

Erling Haaland kastes ut av nattklubb, igjen
I fjor sommer ble Erling Haaland kastet ut av en nattklubb i Stavanger og mediene kastet seg over saken. Utestedet maktet rett og slett ikke å overholde smittevernet med Jærbuen til stede. Planlegger den høyreiste fotballspilleren å lufte seg i sommer, skal vi ikke se bort ifra nye overskrifter.

Preikestolen fylt av søppel
For de som ikke besøkte Preikestolen eller lignende i fjor, står det trolig høyt på lista denne sommeren. Det betyr at attraksjonenes infrastruktur nok en gang kollapser. For ingen hadde jo regnet med så mange besøkende og så mye avfall? Og tro det eller ei, noen kommer til å uttale at «folk må rydde opp etter seg» og avisene kommer til å skrive om det.

OBS! Denne saken er allerede publisert overalt. Men du skal ikke se bort ifra at det kommer ytterligere tips om hvordan du kan kverke disse hersens brunsneglene.

 

Åpent hele sommeren

Til tross for at noen av disse sakene kanskje virker trivielle og til og med litt kjedelige, bringer de også mye glede til mange lesere. Vi får jo også oppleve test av både is og pils, koselige reportasjer fra campingplasser og badestrender, og masse annet hyggelig stoff.

Ken André Ottesen, også kalt BAdesKen, synes man heller skal kalle agurknytt for gladsaker, fordi vi nordmenn er så heldige at vi bor i et land hvor helt vanlige mennesker og deres gjøremål får komme i avisen. Det kan vi si oss enige i!

Om du ønsker saker av litt mer tyngde om egen merkevare enn de sakene vi nevner her, så er det noe vi i PR-operatørene kan bistå med – både på sommeren, og resten av året. Kontoret vårt i PR-operatørene er åpent hele sommeren, så nøl ikke med å ta kontakt på pt@pr-o.no.

God sommer!