Er du interessert i hva som var toppsakene i mediene det siste året?

Mediesaker – 1. kvartal 2018 │ Mediesaker – 2. kvartal 2018 │ Mediesaker – 3. kvartal 2018 

Først, en kjapp gjennomgang av 2018. Nå skal det sies at året ikke er helt omme ennå, men vi satser på at vi ikke mister noen store celebriteter i romjulen i år (R.I.P. Carrie Fischer 27. desember 2016). Året 2018 har i stor grad kranset rundt politikk. Her kan man nevne mellomvalget i USA, Brexit, alt Donald Trump sier og gjør, midtlivskrise i KrF og politikere som gjør ting de ikke burde gjøre (ref. Listhaug, Giske, Thommesen, Skei Grande, Tonning-Riise, Sandberg, Keshvari ++).

I de nkatastrofeorienterte delen er det verdt å nevne sjokkvarmen og medfølgende skogbrannfare i sommer, flommen i høst (i år igjen, og sikkert i 2019 også), skogbrannen i California og for ikke å glemme grottedramaet i Thailand. For dere som er interessert i slikt har det også vært et par sportslige begivenheter som fotball-VM i Russland og vinter-OL i PyeongChang.

Når vi nå skal over til prediksjonen for det kommende året, er saken for enkelthetens skyld delt inn i seks hovedoverskrifter, som alle er satt sammen til en fiktiv VG-forside. Slik er vår romslige prediksjon for 2019:

 

1. Donald Trump blir stilt for riksrett

I 2018 har det skjedd en rekke ting i amerikansk politikk som fører til at Donald Trump endelig blir stilt for riksrett. Mueller-etterforskningen har vist tydelige tegn på å stadig bevege seg fremover, Trumps advokat er dømt til fengsel og Demokratene har overtatt kontrollen over Representantenes hus. 2019 er året hvor mye rart blir avslørt. OBS! Hillary kommer garantert til å stille på nytt.

2. Derfor taper de rødgrønne Oslo

I 2019 er det kommunevalg, og det blir uten tvil helt sinnsyke mengder med saker om Oslo og de rødgrønne (egentlig MDG, avisene elsker at folk hater MDG). Bilfritt sentrum, løftebrudd og massevis med uenigheter om hva som EGENTLIG var saken er det bare å glede seg til.

3. Johaug redder VM

Takk gud for Johaug! Hva skal vi gjøre nå som både Bjørgen og Northug har lagt opp, Klæbo ikke er i toppform og Røthe er syk hele tiden? Får satse på at vi ikke får noen flere dopingskandaler nå.

4. Abid Raja tar over som partileder i Venstre

Denne har ligget i bakhodet helt siden forrige skandale med Skei Grande. Etter de stadig fallende meningsmålingene, vil Venstre snart trenge å fornye seg, noe som fort blir vanskelig med en noe omstridt Skei Grande som partileder. Etter at hun i tillegg virker å lage splid innad i partiet, vil det nok med sikkerhet bli dramatikk dette året. Raja har tidligere også uttalt at han kunne tenke seg å bli partileder.

5. Elon Musk har landet på mars

Dette er definitivt en romslig sak, men 2019 er året for drømmere! Musk har skrytt av at raketten Big Falcon Rocket, som skal kunne frakte mennesker til Mars, skal være klar tidlig på våren. Og kjenner vi Elon Musk rett, vil han sikkert selv være den første mannen på Mars. Richard Branson sin romturistferje viser også fremskritt, og han ønsker selv å delta på neste testflyvning til verdensrommet. Året 2019 virker å ha mye spennende foran seg på romfronten.

6. Amerikanske myndigheter stenger Facebook

Med stadig større problemer rundt personvern, stadig eldre og fallende brukermasse, mer reklame og mer fokus på å bruke telefonen mindre, så kan fort Facebook gå en farlig tid i møte. Om du har aksjer i Facebook, så er min anbefaling: selg, selg, selg!

Honorable mentions

Det neste året vil vi garantert oppleve massevis av store og små nyheter. Noen som ikke havnet på forsiden denne gang, men som du garantert får se på en forside i løpet av året er: Nakenhet og skandaler i [sett inn reality-TV-serie], Norge vinner ikke Oscar i år heller, jula kommer tidligere og tidligere hvert år, det blir enten sykt kaldt eller sykt varmt, Hagen er uenig i klimaendringer, fristen for å redde verden har gått ut igjen, nå kommer flåtten, dette får du kreft av i 2019 og [sett inn politiker] ønsker folkeavstemning om EØS-avtalen.

Dette innlegget er skrevet av:

Olav Event
Rådgiver
978 59 493 / oe@pr-o.no