– Velkommen til PR-operatørene, og velkommen til en hektisk dag. Vi håper dere tar rekrutteringsdagen på alvor, men samtidig at det blir en morsom opplevelse for dere, sier rådgiver og partner Stian Lyberg til de oppmøtte.

Kandidater, ansatte og litervis med kaffe er samlet i PR-operatørenes største møterom idet klokken passerer 9 om morgenen. Etter Stians introduksjon blir de håpefulle fordelt i ulike team som får utdelt en PR-relatert case-oppgave hentet fra virkeligheten. Etter å ha jobbet en stund med oppgaven, presenterer hvert team sitt forslag til løsning for PR-operatørenes jury.

Rekrutteringsdagen gir begge parter et innblikk

– Rekrutteringsdagen gir oss et utfyllende inntrykk av våre potensielle juniorrådgivere, slik at vi kan vurdere dem på et bredere grunnlag enn bare CV og søknad alene. Samtidig gir det kandidatene et innblikk i hvordan PR-operatørene er som arbeidsplass, hvordan et PR-byrå jobber, samt hvilke utfordringer vi løser for våre kunder, forteller byråleder Petter Thorendahl.

Alle som deltar på rekrutteringsdagen har gjennomført en skriveprøve i forkant. I tillegg til case-oppgave, presentasjon og skriveprøve får hver kandidat en kort prat med byråleder Petter, slik at de kan bli litt bedre kjent.

Lavere skuldre enn forventet

Flere av kandidatene var spente på hvordan dagen kom til å utspille seg, men oppdaget raskt at de kunne senke skuldrene.

– Det var en spennende og lærerik dag. Jeg forventet at det skulle være mye skumlere enn det var. Det gikk helt fint å presentere, selv om det selvfølgelig var litt skummelt at ti stykker satt og vurderte deg, forteller Christoffer Røstad, som er en av kandidatene som deltok på PR-operatørenes rekrutteringsdag.

Christoffer Røstad var strålende fornøyd med rekrutteringsdagen.

Hanna F. Flack er en annen kandidat som var tilstede, og hun var også fornøyd med dagen.

– Det var spennende å løse case sammen med folk jeg ikke kjenner og spille på hverandres idéer. Noen ganger kommer jeg på en ting, og så kommer de andre på en idé ut i fra det. Deretter spiller vi videre på det, og du ender opp med én ide du ikke hadde kommet på alene. Jeg har tidligere vært med på tilsvarende opplegg, det vil si gruppoppgaver hvor man løser mye på kort tid. Dagen i dag synes jeg var veldig ryddig fremstilt, og jeg har følt meg trygg og komfortabel.

Hanna F. Flack synes det var givende og spennende og jobbe på case med andre søkere.

Dyrket PR-faget

PR-operatørene er lidenskapelig opptatt av kommunikasjon generelt og PR-faget spesielt, og dette var en god match for de engasjerte kandidatene.

– PR er en sosial bransje med mye interaksjon mellom mennesker. Det er trivelig, og man må håndtere et intrikat samspill mellom forskjellige aktører. Jeg likte at PR-operatørene dekker alt dette og at du kan jobbe med litt av hvert, sier Christoffer.

Byråleder Petter bruker rekrutteringsdagens utfordringer som en pekepinn på hvordan man vil håndtere livet i PR-bransjen.

Det er nyttig å se kandidatene i en situasjon der de ikke er helt i komfortsonen. Det gir oss en indikasjon på hvordan de vil håndtere uvante utfordringer for våre kunder. Det har vært en givende og inspirerende dag, og vi gleder oss masse til å få nye operatører med på laget.

 

Dette innlegget er skrevet av: 

Steinar Daltveit 
Tekstforfatter og rådgiver
478 26 344 /