UTFORDRING

Foreningen trengte flere følgere på Facebook, samt flere donasjoner og medlemmer. Vi ville få fram fordelene med å være medlem hos Foreningen for Hjertesyke Barn, FFHB, og samtidig skape engasjement rundt deres fanesak – forskning og forbedring av hverdagen til barn i Norge som lever med hjerteproblemer.

Vi ble målt på følgende:

  • Vekst i trafikk
  • Nye følgere på Facebook
  • Flere medlemmer


RESULTATER

  • Nye følgere på Facebook: 4252
  • Økning i antall økter på nettsiden: 49%
  • Økning i antall brukere: 46%
  • Besøk på siden «bli medlem»: 143%

 

SLIK GJORDE VI DET

Hjertebarna var en serie på syv episoder som gikk på TV2 høsten 2018. Her blir vi kjent med hjertesyke barn i Norge, og FFHB har bistått med kompetanse og kunnskap under arbeidet med serien. I forbindelse med dette ønsket vi å smi mens jernet var varmt.

Vi satt opp en tidsstyrt programmatisk banner-kampanje i seriens sendetid. Disse bannerne minnet leserne om når programmet startet.

På Facebook la vi ut artikler dagen etter en episode var sendt på TV. Der gav vi dem mulighet til å bli bedre kjent med barna og deres hverdag.

Vi kjørte en likes-kampanje for å hanke inn nye følgere på Facebooksiden. Der sikret vi at de ble møtt med et variert og spennende innhold. Vi opplevde at endring i strategi av innhold gav større effekt enn selve kampanjene.

For å skape mer engasjement og forhåpentligvis inspirere giverglede startet vi å takke de som støtter den viktige saken på Facebook. Det ble gjort gjennom å sende personlige meldinger til alle som har opprettet støttekampanjer på Facebook og laget dette til en serie med bilder.

Det ble skrevet fire artikler i tillegg til artiklene om Hjertebarna. Disse skulle gi informasjon, innsikt og skape ytterligere engasjement.

 

HVA SIER KUNDEN?

– Arbeidet med Optimal Norge har spennende og givende. Vi har lært mye av dem, blitt utfordret på de riktige tingene og sammen har vi funnet nye løsninger på gamle problemer. Hos Optimal møtte vi en gjeng med stå-på-vilje, kreativitet og kompetanse, sier Helene Thon, Generalsekretær i FFHB