Da Karoline Akre og Caroline Gustavson først begynte å jobbe med sosiale medier i Optimal Norge drømte de ikke om Instagramprofiler med tusenvis av følgere eller spennende sponsoravtaler. Det hele startet som et ønske om å lære seg mer om appen, og en utfordring fra nærmeste leder. Kunne de utvikle og markedsføre sine egne profiler og se resultater? Etter noe prøving og feiling har de utvilsomt bevist at ja – det kunne de så absolutt få til.  

Både Gustavson og Akre har studert markedsføring på BI, og har lenge interessert seg for faget som siden ble yrket. På arbeidsplassen forelsket begge seg i Instagram, en bildedeletjeneste som kontinuerlig er under utvikling og endring. Det krever altså sin kvinne å holde seg oppdatert til enhver tid, og heldigvis for Optimal Norge har de to dedikerte ansatte på saken. Dersom du lurer på hva som egentlig skjer når arbeid møter lidenskap er det bare å se til Akre og Gustavson. Det oppstår intet mindre enn magiske øyeblikk og målbare resultater.    

 

Utfordringen som gav faglig tyngde og mersmak  

-       Vi ble begge utfordret til å starte et sideprosjekt med Instagram, og har utvilsomt blitt faglig sterkere som resultat av dette, forteller Gustavson. 

Ifølge henne har både hun og Akre vært aktive med å teste ut alle muligheter som har kommet deres vei gjennom plattformen. Dette har ført til en dypere forståelse og ikke minst interesse og lidenskap for Instagram og markedsføringsmuligheter gjennom kanalen.    

Akre forteller at begge var glade i å ta bilder, men at ingen av dem hadde vært særlig aktive på Instagram før de startet sideprosjektene sine.  

-       Jeg tror ikke vi hadde noen konkret stil før vi startet, så begge brukte tid på å finne et tema vi kunne holde oss til. Etter litt testing ble det faktisk tur og friluftsliv som begge gikk for, sier Akre. Konsulentene ser på hverandre og bryter ut i latter. 

 

Økte følgerbasen med over 700 prosent 

Instagram er et sted folk kommer for å bli inspirert – noe konsulentene mener alltid er viktig å ha i bakhodet. Samtidig har de arbeidet hardt for å skape en tydelig profil som kunne nå høyt opp i søkeresultatene, samt fange opp flere følgere.  

-       Det ble lagt mye tid i det visuelle. Vi har nok også gått runder med oss selv hvor vi har forsøkt å finne ut nøyaktig hva som engasjerer. I tillegg har vi lagt ut innhold kontinuerlig, og helst når vi merker at våre følgere er mest aktive, forklarer Akre.  

På litt over ett år har de klart å øke følgerbasen sin med over 700 prosent, og de høster mange hundre likes og kommentarer på innleggene sine. Privatprosjektet har ført til en innsikt som de i dag deler med sine kunder, slik at de kan hjelpe dem med å løfte ulike bedriftsprofiler. I tillegg har Akre opplevd å få ulike sponsoravtaler, noe hun synes er svært spennende.   

-       Jeg liker veldig godt de merkene som har valgt å sponse et par innlegg, og synes det er kult at de har lagt merke til meg. Man føler nok også på en form for bekreftelse når merkevarer du selv bruker til for eksempel tur og friluftsliv ønsker å jobbe med deg, det viser at man har gjort noe riktig, sier Akre.  

For både Akre og Gustavson fortsetter følgernelikerklikkene og kommentarene å renne inn. Deres nye mål? Å inspirere enda flere, samt fordype seg mer i plattformen slik at de, og Optimal Norges kunder, kan nyte godt av markedsføringen på Instagram i tiden som kommer.  

 

5 raske Instagram-tips for både bedrifter og privatpersoner: 

 1. Lag en bedriftsprofil! Det gir deg tilgang på flere målinger, slik at du enklere kan justere strategien og forbedre deg hele veien.   
   
 2. Vis Instagram at du er en aktiv bruker. Lik, tagg og kommenter, og ikke glem å svare på henvendelser innen kort tid. 
   
 3. Legg ned en innsats for å inkludere SEO på Instagram – særlig i bio.  
   
 4. Dropp unødvendige og irrelevante emneknagger – Instagrams algoritmer har blitt smarte nok til å skjønne om det du poster henger sammen med det du skriver.  
   
 5. Bruk Stories for mer personlige bilder og videoer – la folk bli kjent med deg.   

  

Gira på flere gode idéer og mer utfyllende tips? På bloggen til Optimal Norge kan du lese Akre og Gustavsons 10 enkle tips for komme i gang med Instagram.