Jakten på hvem som kunne ta over som fagansvarlig på Optimals SEM-avdeling har vært utfordrende. Å skulle fylle skoene til Steinar Fosback var litt som å hoppe etter Wirkola. Heldigvis tar Thomas Lee Jonskaas nå utfordringen på strak arm. Porsgrunn-gutten er den nye fagansvarlige for SEM, og har en svært variert bakgrunn. Han har intet mindre enn to bachelorgrader (pedagogikk og markedsføring), og erfaring med en rekke kjente merkevarer som Norwegian, DNB, Posten og Microsoft. Frode Berentzen, byråleder i Optimal Norge, er sikker på at Jonskaas vil passe perfekt inn i Optimal Norge.   

-       Han er åpenbart talentfull, og vi er heldige som har fått han med på laget, sier Berentzen. 

Selv forteller Jonskaas at han er ivrig etter å bli kjent med både nye kunder og kolleger. Han er vant med både store og svært små fagmiljøer.  

- Jeg jobber like godt med fire kolleger på kontoret, som med et fullstappet åpent landskap. Jeg kommer nok til trives svært godt hos Optimal hvor det er lett å bli kjent med alle, samtidig som at fagmiljøet er sterkt og du alltid har noen å sparre med, sier Jonskaas.   

 

Interesserer seg for psykologien bak et salg 

Jonskaas interesse for markedsføring springer ut av et møte mellom det analytiske og det menneskelige. Han tror folk kjøper med både hjertet og hodet, og synes det er spennende at vi kan påvirkes av velutviklet markedsføring.   

-       Psykologien bak hvorfor folk gjør som de gjør, og hva som utløser et salg synes jeg er et utrolig interessant aspekt av markedsføring, forteller Jonskaas.  

I dag er markedsføring i stor grad digitalisert, og Jonskaas mener det er positivt at metodikken stadig utvikles. Det fører til en bransje som aldri er redd for å tenke nytt og tilpasse seg – noe som passer perfekt for en lærelysten fagansvarlig. Tross sin lange erfaring og brede kunnskap, er det fortsatt et fagområde han ikke har drevet meenda, nemlig inbound 

-       Jeg har stor tro på inbound, og synes det er kult at Optimal satser på dette området. Jeg gleder meg til å ta et dypdykk i konseptet og bli bedre kjent med metodikken, sier Jonskaas.    

 

Motiveres av resultater og elsker kunder som våger å satse  

En av grunnene til at Jonskaas søkte seg til Optimal Norge var ønsket om mer ansvar og flere utfordringer. Han ble tidlig overbevist om at byrået matchet godt med hans egne overbevisninger om hva god markedsføring er. Han motiveres av å lære nye ting, og av å oppnå resultater. I tillegg digger han å arbeide med kunder som liker å eksperimentere, satse og la markedsføringsbyråer jobbe med det de kan best – nemlig markedsføring.   

-       I denne bransjen kan du alltid se en faktisk effekt av arbeidet ditt. Det er enkelt å måle resultater og gøy å nå hårete mål for kunder som setter pris på det. Å ha kunder som stoler på deg er også veldig motiverende, avslutter Jonskaas som nå går en spennende høst i møte med nye kunder og mange stimulerende arbeidsoppgaver.