-       Det er motiverende å se at kontoret stadig fylles med flere nye og ivrige medarbeidere, sier byråleder i Optimal Norge, Frode Berentzen.

Det er mye å glede seg over om dagen for gjengen på Ryen. Pilene er grønne og peker oppover, også med tanke på antallet ansatte. I denne omgang er det SEO og innholdsproduksjon som har fått seg et løft, avdelinger hvor fem av de seks nye hører hjemme.

 

– Bedrifter sulter etter godt innhold

De siste årene har innholdsmarkedsføring blitt svært populært. Selv om det er dette tekstforfatterne i bedriften jobber mest med, produserer de også tekst til SEO og betalt annonsering.

-       Det har rett og slett vært så mye å gjøre at vi så oss nødt til å ansette to tekstforfattere i samme slengen. Bedrifter sulter etter godt innhold for tiden. Fordi vi jobber såpass bredt var det viktig å finne de riktige menneskene til å gjøre jobben. Det er jeg overbevist om at vi har gjort, sier leder for SEO og innhold, Susann Marthinsen.

Tilskuddene på innhold, Eivind og Henriette, er spent på å starte arbeidet. For Henriette er denne jobben startskuddet på markedsføringskarrieren. Det etter hun har fullført studiene i markedsføringsledelse på BI, reklame og merkekommuniksjon på Høyskolen i Kristiania og vært i praksis hos T/A Opt.

-       Man kunne ikke fått en bedre start på karrieren. Jeg ser frem til en spennende tid med nye faglige utfordringer, sier hun.

 

Hentet tre fra iProspect-kurs

Folk som er gode på SEO er mangelvare. Derfor er Optimal svært fornøyd med å ha funnet ikke mindre enn tre stykker som brenner for faget.

-       Både Henrik, Tonje og Nina fant vi etter de hadde fullført kurs hos iProspect. Det var egentlig flaks, da vi var avhengig av å finne såpass mange på kort tid. Så langt har de levert varene og enda litt til. Avdelingen går med andre ord en veldig spennende tid i møte, forteller Marthinsen.

Optimal Norge har også valgt å satse på inbound marketing i 2019. Dermed var det naturlig å finne en erfaren IMC som kunne være med å bygge opp den nystartede avdelingen. Valget falt på Jògvan Gunnarsson, som tidligere jobbet i Inbound Group.

 

På jakt etter fire til

I skrivende stund jobber det 26 mennesker i Optimal, men det er ingen hemmelighet at de er på jakt etter flere kloke hoder.

-       Per akkurat nå har vi fire stillingsutlysninger ute. Vi ønsker å styrke laget med en rådgiver, en salgskoordinator og en grafisk designer. I tillegg leter vi etter en person som kan tre inn i rollen som leder for betalt annonsering, sier Berentzen.

Året 2019 har virkelig hatt en pangstart for Optimal Norge, og de har ingen planer om å tråkke på bremsene med det første.