–      Du kan ikke jobbe med innholdsmarkedsføring, klistre på merkelappen inbound og tro du har knekt koden. Innholdsmarkedsføring er en viktig del av inbound, men kun en brøkdel. Inbound er mer enn marketing, sier Jógvan Brimheim Gunnarsson.

Gunnarsson leder den ferske inbound-satsingen til Optimal og mener det er en uting at flere byråer som jobber med inbound ikke implementerer alle aspekter av metodikken.

 

SALG OG SERVICE I ANDRE REKKE

Ifølge Gunnarsson har bransjen en tendens til å glemme at også inbound sales og inbound service er en minst like viktig del av pakken. Dette vil aldri skje i Optimal med Jógvan ved roret.

–      Der andre sitter fast i gamle tankesett gjør vi det skikkelig fra starten. Vi har kanskje ikke flest kunder, enda, men de kundene vi har setter stor pris på den helhetlige tankegangen. Vi har allerede overgått forventningene, og det har vi planer om å fortsette med, sier Gunnarsson.

I ytterste konsekvens kan inbound få et ufortjent dårlig rykte, kun fordi metoden ikke brukes slik den burde. Det holder ikke bare å ha innhold, oppfølging på e-post og tilfeldigvis HubSpot som CMS. Det blir som å gjøre det samme gamle i et nytt system, uten det metodiske grunnlaget i bunn.

 

FRA PERFORMANCE TIL INBOUND

Optimal Norge er opprinnelig et rendyrket performancebyrå. Det er en fordel når man skal tre inn i inbound-verdenen.

–      Det som skiller oss fra resten, er at alt fra løpende overvåking til teknisk SEO og annonsering ligger i vårt DNA. Vi har nøkkelfaktorene som skal til for å lykkes. Våre kunder får helhetlig inbound toppet med performance, sier Jan Eivind Aamodt, daglig leder i Optimal.

Optimal Norge har jobbet med performance marketing i 10 år. Det er et ypperlig utgangspunkt for å kunne gi kundene det lille ekstra. Gunnarsson, som har jobbet med inbound i fire år, ble imponert over fagkunnskapen hans nye kolleger besitter.

–      Det er dette som legger grunnlaget for kundene til Optimal. Vi skal hjelpe våre kunder, slik at de videre kan hjelpe og inspirere sine kunder. Med denne innstillingen skal vi skaffe flere leads, avlaste selgere og by på bedre kundeservice for våre kunders kunder – og hva er vel bedre enn det? avslutter han.