Vi har alltid laget video i en eller annen form for våre kunder. Alt fra GIFs (som med ekstrem godvilje kan kalles en video) til større reklamefilmer som har gått på TV. Felles for disse prosjektene, selv om de spriker enormt i budsjett er at de må engasjere de som ser på.

ProtecThor for Nets

En stor fordel ved å bruke video er at det er et allsidig medium. Det er relevant for omtrent alt en bedrift ønsker å si. For Nets utviklet vi f.eks en superhelt som het ProtecThor. Dette ble til en serie med superheltfilmer for internt bruk ved å bevisstgjøre de ansatte rundt bedriftens sikkerhetskultur. Og du får ikke et mer allsidig univers som når du velger animasjon som virkemiddel.

 

EY Skye

For EY Skye har vi bygget internkultur og stolthet ved å få frem det de er best på.

 

 

Link Mobility Group

Link Mobility Group ønsket en opplæringsfilm ved hjelp av animasjon som forklarte hvordan Link Mobility og WhatsApp fungerer sammen.

 

VG-Bud opplæring

VG-Bud er et annet eksempel, og her har vi lagd både opplæringsvideo og video til bruk i annonsering. VG-Bud fikk nytt system i 2020 og det oppstod et behov for opplæringsvideoer i forbindelse med å bestille aviser og etc.

 

 

VG-Bud annonsering

VG-Bud skal i all hovedsak rekruttere unge avisbud, og annonserer i alle SoMe-kanaler som Facebook, Instagram, Snapchat og snart også TikTok. 

 

 

Ting å tenke på før du går i gang:

  • Hvem er målgruppen for videoen?
  • Hva er formålet med videoen? Skal den f.eks fungere som underholdning, produkt showcase, opplæring eller annonsering?
  • Eksisterer det et uttrykk fra tidligere videomateriell som skal videreføres?
  • Er det mest riktig med animasjon eller realfilm (vanlige filmopptak av et virkelig miljø), eller kanskje en kombinasjon?
  • Skal videoen ha fortellerstemme, såkalt “voice” eller ikke?
  • Hvilken musikk passer bedriften eller budskapet?
  • Hvilke plattformer og kanaler skal videoen vises på?

Video gir økt synlighet

Hvis vi ser bort ifra det emosjonelle og det faktum at video rett og slett bare er mer fengende å se på, er det også mange rasjonelle grunner til å velge dette mediet. Her finnes det en god del tall å vise til. En bedrift har for eksempel 53% større sjanse for å havne på førstesiden til Google hvis nettsiden bruker mye video. En video har 135% bedre organisk (ikke betalt) rekkevidde på Facebook.

Vi trenger vel heller ikke nevne at de fleste av oss ser video på mobil, hele 60% av alle visninger på YouTube kommer fra mobil. Så det er utrolig viktig å tenke på formatet man bruker, og optimalisere for mobil.

 

Hvorfor bruke ressurser på produksjon av video?

Men tilbake til det emosjonelle og hvorfor man skal velge video. Jeg nevnte EY Skye som et eksempel tidligere. Dette er et firma som leverer IT-tjenester, noe de også er råe på. De har en internkultur som de er stolte av, og de har ansatte de er stolte av. Det var viktig at det kom godt frem i filmen. Poenget er at alle bedrifter har noe de er stolte av og som de ønsker å vise frem. Enten du har en idé, ferdig manus, eller bare ønsker noen å sparre med så kan vi i NXT hjelpe.

 

Alt kan sies med video

Om det er i form av kreativ tekstbruk, animasjoner, produktvideo, kundecaser, rekruttering osv. Video er kreativt og man får som bedrift muligheten til å utfolde seg, og kanskje si ting med litt mer glimt i øyet og på en mer humoristisk, spennende, kreativt og interessant måte.

Dere har garantert snakket internt om at dere ønsker å lage mer video. Ta kontakt med oss i NXT for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe til. Det kan være så smått eller så stort som dere vil.

 

Thomas Granquist Andresen
Thomas Granquist Andresen
Rådgiver / Partner