Purpose – Opportunity – Profit

FUSE-konferansen i New York 9.-11. april 2018 samler noen av de fremste tenkerne innen merkevarebygging, innovasjon og design. Årets konferanse har fått det treffende navnet POP – Purpose – Opportunity – Profit. Dette er et tema som ligger tett opp til Missions kjerne.

This April, NYC turns the spotlight on the disruptive pioneers from iconic brands and scene-stealers within startups designing for POP: Purpose – Opportunity – Profit

FUSE er kanskje den viktigste konferansen og møteplassen innen branding i Nord-Amerika. Hit kommer kjente merkevarer som Google, Fast Company, L’Oréal, Microsoft, Instagram og Nike for å nevne noen. Og så kommer Mission, som skal snakke for full sal på konferansens første offisielle dag. Mission har vært på FUSE to ganger tidligere, men dette er første gangen vi er en av konferansens hovedtalere. Og attpåtil med en rykende fersk bok å lansere.

Temaet «purpose» er ikke fremmed for Mission. Siden oppstart i 2001 har vi vært opptatte av å bygge suksessrike merkevarer forankret i et meningsfullt formål. Navnet «Mission» peker fremover mot det det som etter hvert har blitt noe langt mer enn et ofte sitert buzzword – PURPOSE. Men purpose er ikke noe kortvarig bluss innen branding. Purpose har tyngde og kraft og definitivt kommet for å bli, noe som Missions Purpose Report 2017 klart dokumenterer. Der ser vi på sammenhengen mellom økonomisk lønnsomhet og formål i Norges 100 største selskaper. Tallenes tale er klar: de selskapene med purpose, har 41,8% høyere lønnsomhet enn andre selskaper. Bård spør med god grunn hvorfor to av tre av norske selskaper ennå ikke har tatt dette inn over seg og gjort noe med. Gevinstene og mulighetene er store for investorer, ansatte og kunder.

Når vi er i New York, vil vi få et internasjonalt publikum og snakke med de beste folkene innen sine fagfelt. Dette vil gi oss anledning til å ta med det siste av ideer og beste praksis hjem til Norge, til glede for nye og eksisterende kunder.

Programmet for FUSE er for øvrig vel verdt å studere og burde interessere mange som jobber med merkevarebygging her hjemme også. Det er i skrivende stund ennå mulig å bli med på FUSE-konferansen, men plassene fylles opp raskt så det gjelder å skynde seg.