Hva er et designsystem?

Et designsystem er en samling av standardiserte designelementer som brukes i all kommunikasjon gjennom hele virksomheten. Dette kan inkludere alt fra farger og typografi, til bilder, ikoner og illustrasjoner. Det gir retningslinjer, prinsipper og ressurser som sikrer at designet blir konsekvent og brukervennlig.

Systemet eller malverket skal fungere som en visuell guide til å hjelpe deg med å bygge kommunikasjon som fungerer på tvers av ulike plattformer og enheter. Det være seg om det er nettsider, årsrapporter eller reklame.

 

Hvorfor trenger du et designsystem?

En designmanual gir deg en enkel og effektiv måte å opprettholde en helhetlig visuell identitet for bedriften din. Når du har et designsystem på plass, kan du være sikker på at alt dere skaper er i tråd med den merkevaren dere prøver å bygge.

Selve den kreative prosessen med ulike eksterne partnere får også mer retning. Du vet hvordan ting skal se ut, og det blir lettere å si ja og nei til ulike visuelle uttrykk. Du unngår unødvendige diskusjoner.

Å ha en felles forståelse for hvordan ting skal se ut er spesielt viktig for store organisasjoner der det finnes mange kommunikasjons-initiativ, og potensielt mange som vil “ha sin egen vri”. Med et godt kommunisert designsystem har du et verktøy som hjelper hele organisasjonen ivareta merkevareidentiteten.

Les hele artikkelen og hvordan du kan lage et designsystem her.