National Geographic hadde i starten av 2017 en markedsandel på 0,7 % i tidsrommet Genius skulle lanseres, noe som ville gitt i underkant av 10 000 seere.

I tillegg var serien helt ny og folk flest forbinder ikke National Geographic med dramaserier, så her ble det nødvendig å bevise at serien holdt høy kvalitet for å oppnå målet om 25.000 seere.

Hva gjorde vi?

I dette caset ble et puzzle-banner på mobil en stor del av løsningen. I banneret  skulle man flytte fem små bilder rundt, slik at de ble satt sammen til ett stort bilde av karakteren Albert Einstein fra TV-serien. 

Da oppgaven var ferdigløst ville man få følgende informasjon: «Genius. Premiere søndag kl. 22.00». Deretter kunne man klikke seg videre for å lese mer om TV-serien.

Løsningen ble laget i et standard mobilbanner og kjøpt programmatisk via Xaxis. Se hvordan puzzlen fungerte her.

Hvorfor laget vi puzzle?

Albert Einstein er et symbol for intelligens, og kan regnes som en målestokk i så måte («like smart som Einstein»). Vi vet også at National Geographic sine fans liker å bryne seg på gåter, quizer og utfordrende hjernetrim. 

Mobile first

Mobil er en tidtrøyte. Man tar ofte opp mobilen for å få tiden til å gå fortere eller som en avveksling fra hverdagen – eller man multitasker mens man ser på TV. Vi visste at de som ser på TV kl. 22-23 på søndag, også i stor grad ser på TV kl. 22-23 gjennom hele uken. Derfor identifiserte vi dette tidsrommet som viktig å annonsere i for å kunne rekruttere TV-seere til premieren.

Hvordan gikk det med TV-premieren?

Målsetningen for kampanjen i sin helhet var å få 25 000 seere på premieren. 44 000 så premieresendingen samme dag (inkludert 14 000 seere fra søsterkanalen FOX i samsending). Om man tar med reprisesendinger så 71 000 personer første episode!

Disse seertallene ville vært gode tall for en utenlandsk dramaserie på de fleste norske kanalene –  på National Geographic er dette enestående gode tall.

Hvilke resultater fikk mobilbanneret?

Gjennomsnittlig klikkrate på mobilbanner ligger rundt 0,15 %. Vi fikk en klikkrate på 277 %, som betyr at det gjennomsnittlig ble klikket 2,77 ganger per vising av banneret! 75 % av de som ble eksponert hadde minst én interaksjon, noe vi anser som en god indikasjon på høy oppmerksomhet.

Spillet hadde 1,8 millioner flytt totalt, et snitt på 11 flytt per spiller. Og nesten 1000 av de som interagerte med banneret klikket seg videre til en landingsside for å lære mer om serien.

Det er vanskelig å isolere effektene av kampanjen opp mot antall TV-seere. Vi vet at promoer på egen kanal er viktig, og vi vet at PR og omtale av serien er viktig for å skaffe TV-seere. Vi skal derfor være forsiktige med å tilskrive Genius Slide Puzzle, og kampanjen for øvrig, æren for at lanseringen av TV-programmet gikk så bra som den gjorde. Men at den var en viktig del er det ikke tvil om.

Du kan lese hele caset på våre nettsider. Der finner du også kontaktinformasjon til oss i Mindshare, om du er interessert i å teste ut nye banner-løsninger.