Caset VOLVO holistic DCO: Digital performance optimalisering har gjort det strålende under årets INMA Performance Award, og kan hente hjem gull i kategorien "Lead Performance" og sølv i kategoriene "Online Performance" og "Performance Innovation".

Se alle vinnerne i INMA Performance Awards her

Kreativ bruk av førstepartsdata

Bruk av førstepartsdata, maskinlæring, algoritmer og testing av budskap med både kreativitet og data i stor skala er ingrediensene i den omfattende riggen som er utviklet for og med Volvo.

Nøkkelen til suksess er samarbeidet mellom annonsør, kreatører og dataspesialister.

– Jeg vil si at det er kombinasjonen av førstepartsdata tatt i bruk og samarbeid som fører til gull og to ganger sølv. Sammen med Volvo og Grey har vi utviklet en rigg for læring for både innhold og spredning. Med løpende optimering gjennom avansert algoritmebruk og maskinlæring i Xaxis, har vi systematisert og automatisert en svært komplisert prosess. Når resultatene er så gode, og med anerkjennelse fra juryene i disse kategoriene i INMA Performance Awards, så blir vi både glade, men aller mest engasjerte til å utvide det vi gjør i dag med enda flere nye gode løsninger, sier Mindshares Samuel Beckmann, som har ledet prosjektet.

Se caset: Volvos holistiske læringsplattform for dynamisk annonsering

Volvo: – Dette er fantastisk!

Volvo, Grey og Mindshare har jobbet med DCO og førstepartsdata lenge. At det nå har gitt så god uttelling er også Volvo glade for.

– Dette er fantastisk! Vi er svært fornøyde med den langsiktige jobben som er gjort og kan ikke understreke nok hvor godt dette teamet har jobbet sammen. Jobben som har blitt gjort med førstepartsdata har blitt lagt merke til av Volvo globalt og dette kommer til å legge føringer for hvordan vi jobber enda tettere og bedre med våre egne data, sier Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl i Volvo Car Norway.

Teamet startet med en layout- og en logo-test før vi utviklet rigget ytterligere. Layoutmessig hadde vi lenge benyttet split screen-varianten, men testet nå også full bleed, som viste seg å forbedre konverteringsraten med hele 400 %

Ford også shortlistet med bruk av egne data

Ford er en annen Mindshare-kunde som var shortlistet i kategoriene "Lead Performance" og "Loyality Performance".

Selv om det ikke ble metall denne gangen, så er både vi i Mindshare og Ford veldig stolte av dette caset som handler om lanseringen av den nye elbilen Ford Mach-E.

– Vi er veldig fornøyd med at vi i stadig større grad klarer å knytte målgruppeinnsikt og egen kundedata med kampanjeaktiviteter som driver konverteringer til svært gode priser. En lead-marketing-strategi tuftet på kvalitative førstepartsdata er i ferd med å bli helt avgjørende for å lykkes i en stadig mer kompetitiv bilbransje. Derfor er det gledelig å allerede nå se resultat av de tiltakene som gjør at vi kan kommunisere en til en på en automatisert og skalerbar måte i digitale kanaler, sier Communications Manager, Jonas Hagerup, i Ford Norge.

Se caset: CRM-dreven prospecting og anti-churn for Ford Mustang Mach-E

I fjor fikk Ford sølv i kategorien "Online Performance" med caset "Viking Algorithms", som også er basert på smart bruk av førstepartsdata. Dette caset har gått sin seiersgang gjennom hele Europa, og har hentet hjem flere priser.

Mindshare-sjef er strålende fornøyd

– For oss i Mindshare er dette gledelig på så mange plan. Vi gleder oss over å ha dyktige og modige kunder som er villig til å tenke nytt innen kommunikasjon og markedsføring ved å ta i bruk ny teknologi. Vi gleder oss over anerkjennelsen det er å være med på å vinne nominasjoner og priser- Det er et tydelig tegn på at vi jobber godt. Og vi gleder oss over samarbeidet isolert sett, at vi er en partner som både selv blir bedre av å samarbeide og som evner å gjøre de vi samarbeider med gode. Det er en ambisjon vi har jobbet målrettet mot over lang tid og som vi i økende grad ser bærer frukter, sier daglig leder i Mindshare, Petter Skippervold.

Les flere nyheter fra Mindshare: