Oppgave

Boliger fra 1990-tallet og eldre lekker energi, og vår oppgave var å utvikle et kommunikasjonskonsept som fikk oppmerksomhet rundt problemstillingen, både blant boligeiere og håndverkere. Kampanjen skulle også vise fram og skape interesse for konkrete etterisoleringsløsninger.

Løsning

Munnhellet med å «fyre for kråka» fanget fort vår interesse, og ble utgangspunkt for det kreative konseptet. Med kråka som utgangspunkt, og ikke minst innsikt i hvor vi treffer målgruppen best, la vi en kampanjeplan som tok i bruk en rekke ulike kanaler: Utendørs på typiske pendlerdestinasjoner som benyttes av boligeiere, podcast, radio, display, online video og sosiale medier.

Resultater

Håndverkere: En økning på 31 prosentpoeng i andelen som mener etterisolering er «svært viktig» (fra 35,7 prosent til 66,7 prosent).

I alle målgruppene er det flere som har Glava Isolasjon i vurderingssettet etter kampanjeperioden.

Målingene viser økt kjennskap og tillit til merkevaren.

Blant de som i utgangspunktet hadde lavest kunnskap, har andelen som nå vurderer energisparende tiltak økt med seks prosentpoeng (fra 27 prosent til 33 prosent).

Kampanjen har gitt over 300 kundemøter for Glava Isolasjon!

Snapchat-linsa i kampanjen hadde en delingsrate på nesten 9 prosent og en playtime på 76 sekunder! Det er langt over benchmark fra Snapchat Norge.

Energikampanje-Glava-Isolasjon-Adshell-2-scaled.webp

Energikampanje-Glava-Isolasjon-Snapchat-Linse-scaled.webp

Energikampanje-Glava-Isolasjon-Snapchat-2.webp

Les mer om prosjektet her!