Tekst: Linn H. Hope, Content manager i Metro Branding.

Oppdragene strømmer inn til bedriften, kundene er fornøyde, omsetningen øker og det er all grunn til å smile bredt. Behovet for nye mennesker i bedriften øker i jevn takt og det ansettes tett. Er din bedrift i samme situasjon? I så fall har du en gyllen mulighet – om du griper den.
  
– I Metro Branding jobber vi aktivt for en god bedriftskultur og et godt arbeidsmiljø. Det er den viktigste konkurransekraften vår. Derfor er «leken» og «lagorientert» to viktige verdier for oss, sier Cathrine Stensland, byråleder i Metro Branding.

Finn ut hvordan den nyansatte ser bedriften

På et kontor med glassvegg i Metro Branding sitter Cathrine Stensland. I håndveska har hun 20 års erfaring med ledelse, kommunikasjon og ”living the brand”, både i det private næringsliv og fra konsulentbransjen som leder av Metro Branding.
  
– Når det ansettes nye, er dette en gyllen sjanse til å få et blikk på virksomheten fra utsiden, forteller Cathrine.
  
LES OGSÅ: Hva er strategisk kommunikasjon?
  
Kanskje har de nyansatte nyttige innspill til hvordan oppgaver kan løses, eller daglige rutiner struktureres. Oppfattes bedriften annerledes fra utsiden enn slik den faktisk er, eller ønsker å fremstå? Etter et halvt til ett år er som oftest den ansatte sosialisert inn i bedriften, og det å se bedriften med et friskt blikk utenfra faller ikke lenger naturlig. Smi mens jernet er varmt.
  
– Har man en omforent og god bedriftskultur er det viktig at man holder på den, i tillegg til at man er åpen for innspill, sier hun.

Fortell om og demonstrer bedriftskulturen

Den nyansatte skal også få en god introduksjon i bedriftens kultur og visjon.
  
– Det er viktig at bedriftens kjerneverdier både blir fortalt og tatt ut i praksis, tipser Cathrine.
   
I etasjen over holdes mandagsmøtene i Metro Branding med panoramautsikt mot fjorden. Et informativt og hyggelig, fast møtepunkt. Ukentlig viser vi stolt frem utvalgte prosjekter vi jobber med slik at alle medarbeidere tar del i suksesscases. På dette møtet deler også alle ut et digitalt verdikort til en kollega som fortjener det, basert på bedriftens verdier.
  
I Metro Branding er kjerneverdiene sulten, kompetent, lagorientert, tydelig og leken. Vi sitter tett i sofaen, rundt møtebordet og på stoler langs veggene. De siste månedene har nemlig bedriften vokst med sju personer. Alle har blitt tatt i mot med Metro Brandings introprogram. Slik får alle rask oversikt over sin nye arbeidsplass og muligheten til å bli litt kjent med nye kolleger. Mandagsmøtet avsluttes med en laglek – Roys musikkquiz, før vi er klare for en ny og produktiv arbeidsuke.

Gi passelige utfordringer og oppgaver i starten

Bedriften skal også ta vare på motivasjonen og virketrangen den nye kollegaen kommer inn i bedriften med.
  
- Få de nye i produksjon så fort som mulig. De kommer inn topp motivert, og det er viktig at personer som bobler over av energi får passelig utfordrende og meningsfulle startoppgaver som gir dem mulighet til å vise det de kan så fort som mulig, råder Cathrine.
  
Slik bekrefter du at jobbskiftet deres var rett valg. Vær våken dersom det er behov for forventningsavklaringer.

Metro Brandings vekst resulterte nylig i et nytt kontor på Spaces i Oslo.

– Når man har kontor på flere geografiske steder, blir bedriftskultur ekstremt viktig å passe på slik at det ikke utvikler seg subkulturer og siloer. Å bygge team på tvers av lokasjon, fysisk tilstedeværelse samt hyppige videomøter er alfa omega for å lykkes, fastslår Cathrine.
  
Er du på jakt etter ny og spennende jobb? Hold ett øye med våre ledige stillinger, og følg oss på LinkedIn.