Amerikanske Forbes har beskrevet hva de mener er de hotteste content marketing-trendene for 2019. Vi i Metro Branding er så enige at vi har oversatt deler av lista til norsk – og lagt til egne kommentarer.

1. Lag lengre og mer utfyllende innhold

Utfyllende og langt innhold blir enda viktigere i år. Søkemotorene belønner lange og informerende artikler med bedre rangering. Det henger sammen med at leserne er blitt mer opptatt av å finne troverdige kilder. Det er altså egentlig ikke lengden i seg selv det kommer an på, men kvaliteten på innholdet. Kort og enkelt innhold blir sjeldent like nyansert og godt som lange og grundige artikler. Med andre ord; den gode historien er viktigst.

Forbes anbefaler at du skriver artikler på minst 2 000 ord. Lange artikler viser at du faktisk har peiling på det du formidler, og ikke bare har rasket noe sammen. Det handler om autoritet.

En undersøkelse fra BuzzSumo viser dessuten at langt og godt innhold i større grad blir delt i sosiale medier, så her snakker vi vinn, vinn, vinn! Men ikke misforstå; selve Facbebook-posten skal ikke være lang, men artikkelen du lenker til.Les også: De lange tankene – trendene er i endring

2. Video

Video blir unektelig en vinner også i 2019! Cisco har beregnet at 82 % av all internett-trafikk vil være video i 2021. Undersøkelser fra USA viser at folk er mer positive til merkevarer som benytter video, noe som igjen fører til økt salg. Video gir også god spredning i sosiale medier, og ikke glem at YouTube er verdens nest største søkemotor. De færreste leser en brukermanual hvis de i stedet kan se en «how-to-video» på nett. Det gjelder også B2B. 


 
Noen tips for video-innhold:

- Sørg selvsagt for engasjerende og unike videoer som er tilpasset mobil

- Vi anbefaler stående format, da det fyller mobilflaten

- Er desktop en viktig kanal for din virksomhet, kan kvadratiske videoer være et kompromiss hvis du ikke har anledning til å lage flere versjoner tilpasset ulike flater

Video blir viktig også i 2019Sats på video i 2019:  82 % av all internett-trafikk vil være video i 2021 i følge Cisco.

3. Stemmesøk


Google Home ble årets store julegavehit her hjemme. Smarthøytalere er nok kommet for å bli, selv om du kanskje gliser av TV-reklamen til Rema 1000. Du kan like godt kaste deg på bølgen så raskt som mulig, ellers vil du før eller senere havne på dypt vann. Sørg for å inkludere stemmesøk i SEO-strategien din til neste år!


Les også: 7 tips for stemmesøk i Google


4. Chatbots


Stadig flere tar i bruk chatbots for å gjøre kundeopplevelsen bedre, billigere og mer tilgjengelig. Det er jo ingen grunn til at standard spørsmål og svar ikke skal kunne håndteres like godt av en robot som et menneske. Kunstig intelligens og maskinlæring vil dessuten raskt gjøre robotene i stand til å svare på langt mer kompliserte spørsmål enn i dag. Har du ikke allerede gjort det, er nok 2019 året for å sjekke ut mulighetene med chat-bots.

Les også: Metro Branding ga navn til MatPrat-roboten Mats


Chat-roboten Mats fra MatpratMats er klar for 2019: Chat-roboten til MatPrat, Mats, gir deg oppskrifter via Messenger. Vi ga ham navn.

5. Sosiale medier


Det kommer neppe som noen overraskelse at du bør ta i bruk sosiale medier for å utnytte potensialet i innholdsmarkedsføringen din. Distribusjon og innhold går hånd i hånd, og bruken av sosiale medier bare øker. Det snur neppe i år. Også B2B-bedrifter kan lykkes på Snapchat, hvis det gjøres riktig. Det har vi i Metro Branding bevis for! 

I USA økte antall LinkedIn-brukere med hele 145 % dette året, og er dermed den sosiale kanalen med flest nye brukere i 2018. Stadig flere Norske bedrifter har også klart å knekke «LinkedIn-koden». Vi holder en knapp på LinkedIn i 2019. 


    
Uansett hvilke kanaler du satser på til neste år, sørg for en god kanalstrategi. Det meste fungerer nemlig best med en god plan.

Les også: Har GLAVA® noe på Snapchat å gjøre? Tydeligvis!

6. Det ekte og autentiske innholdet


Når alt kommer til alt. Innholdsmarkedsføringen din må ikke oppfattes som støyende reklame. Byr du på noe av verdi, fungerer det som regel bedre enn at du roper LØP OG KJØP! Du må vise ekte historier, med ekte mennesker og gi ærlige fremstillinger. Det har vi i Metro Branding jobbet med i 15 år, og vi vet at det bygger godt omdømme og sterke merkevarer.

Vi foretrekker å lytte til mennesker fremfor virksomheter. Nesten dobbelt så mange følger Erna Solberg, enn partiet Høyre, på Facebook. Bygg derfor opp interne ambassadører som kan fronte det faget du representerer. DNB har sin forbrukerøkonom Silje Sandmæl. Tale Maria Krohn Engvik er hele Norges Helsesista, og vil mediene ha en uttalelse om solformørkelse kontakter de Knut Jørgen Ødegaard.  Hvem er din ambassadør? 

Innholdsmarkedsføring tar tid ...


Helt til slutt; ikke glem at det kreves en skikkelig innsats for å lykkes med innholdsmarkedsføring. Det holder virkelig ikke å skrive en bloggpost i ny og ne. Du trenger flinke strateger, historiefortellere, designere og distributører som jobber sammen og får innholdet ditt til å skinne. Det er stor konkurranse og kun de beste vinner.
    
Lykke til med innholdsmarkedsføringen i 2019!Vil du ha årets content marketing-trender presentert i foredragsform, eller ta en prat om innholdsmarkedsføring? Kontakt Head of Content & Performance Marketing, Kim Nygaard, i Metro Branding.

Kim Nygaard i Metro Branding
Kim Nygaard leder avdelingen som jobber med historiefortelling og synlighet i Metro Branding.