Å få jobbe med prosessen hele veien, fra merkets kjerne til endelig uttak har vært veldig spennende, sier innholdsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i MBA.

 

Med sin unike og miljøvennlige prosess foredler norske Kebony treverk til et solid, slitesterkt og vedlikeholdsfritt materiale – noe som har skapt interesse fra forhandlere i California i vest til Japan i øst.  Det siste året har selskapet fått nye investorer og en ny fabrikk i Belgia. Kebony så derfor behovet for en tydeligere merkevarekommunikasjon.

 

MediaCom og MBA har vært hovedsamarbeidspartner i utviklingen av et nytt kommunikasjonskonsept, merkevareplattform, design og nettsider. I tillegg leverer mediebyrået både medieplanlegging og innholdsproduksjon.

 

Helhetlig planlegging

 

MediaComs reklamebyrå og medierådgivere har jobbet tett for å sy alt sammen. I tillegg til filmene som har gått digitalt, har Kebony hatt printannonser, advertorials, native-annonser, sosiale medier og et innholdssamarbeid med Dagens Næringsliv. I tillegg er det meste av materiell også levert på svensk, dansk, engelsk, fransk og tysk.

 

– Denne måten å jobbe på gjør at vi utnytter ressursene smart, kan gjøre fleksibel avveiinger mellom medie- og produksjonsbudsjett, og sikrer at vi får et helhetlig utrykk i alle kanaler, sier Tord Sollie, Head of MBA.

Avdelingen hans merker økt etterspørsel fra kunder som ønsker hjelp med kombinasjonen av kommunikasjonsstrategi, innholdsproduksjon og medieplanlegging.

 

– Når du i tillegg skal ha alt på mange språk, er det greit å ha samarbeidspartnere med internasjonale ressurser i ryggen. Vår erfaring er at en del kunder ønsker færre å forholde seg til, og dermed søker partnere som kan levere både høy spisskompetanse og solid strategisk rådgiving, fortsetter Sollie.

 

Gode partnere

MediaCom har fått hjelp av Supertanker med strategi og posisjonering rundt merkevareplattform. Grafisk designer Stian Bjørhovde har sørget for at det visuelle reflekterer merkevarens verdier og MediaComs egne Mar-Tech-spesialister har sikret at nettsiden er SEO-optimalisert og at migreringen  har gått bra. Ikke minst har Small Film bidratt med å utvikle Kebonys nye visjonsfilm og en serie korte intervjuer i dokumentarisk stil. I tillegg har den anerkjente fotografen Aksel Jermstad vært ansvarlig for leveransen av prosjektbilder i Kebonys nye bildespråk.

 

– Vi har hatt stort fokus på å formidle ekte mennesker, følelser og historier. Nordmenn har alltid hatt en sterk tilknytning til naturen, og vi har lange tradisjoner for å bygge med treverk. For Kebony handler det om å behandle trær med respekt og verdighet, sier kreatør Max Allum Nilsen i MBA.

 

– Filmene måtte etterleve kravet til høy kvalitet som Kebony er kjent for. Fantastiske arkitektoniske prosjekter, i vakre omgivelser, satte rammen for et smidig filmteam på reise. Og en fin og meget profesjonell reise har det vært fra første oppstartsmøte til siste godkjenning. Det er tilfredsstillende å jobbe med kvalitetsfolk i alle ledd, sier regissør Tor Einstabland hos Small Film.

 

Se Kebonys nye film her

 

– Det å bestemme seg for å gjøre en total gjenoppbygging av en merkevare, er alltid litt skremmende. Det er en stor prosess som krever ressurser fra alle parter. Mediacom har vært med hele veien, og funnet riktige løsninger for Kebony. Vi har funnet tilbake til nerven i merkevaren, og er veldig stolte og fornøyde. Samarbeidet vil også fortsette videre i prosessen, sier brand manager Mari Nylund i Kebony.

 

Se «Fordypningsrommet» på Fleinvær her

London-arkitekt valgte Kebony til eget bygg