Det er ikke nødvendigvis en spesifikk megler man først og fremst er ute etter i startfasen av et boligsalg eller -kjøp. Den mest interessante informasjonen er tross alt verdivurderingen av den aktuelle boligen, og det kan for mange fremstå som tidkrevende og upraktisk å måtte kontakte en megler så tidlig i sin egen tankeprosess.

Denne påstanden fikk vi også forsterket gjennom en grundig analyse av PrivatMegleren sine tidligere markedsaktiviteter. Annonsen som fikk best respons av alle i fjor var: ”Vet du hva boligen din er verdt?”. Det var derfor tydelig at det er det folk vil ha svar på.

Så, hvordan kommer vi i snakk med folk som i utgangspunktet ikke kunne tenke seg å snakke med oss før ”kanskje litt seinere”? Jo, ved å lage en tjeneste som svarer på det de lurer på. Sammen med PrivatMegleren og SOL har vi nå utviklet en helt ny tjeneste tilgjengelig via Google Assistant, som gir deg boligprisestimater på minuttet.

PrivatMegleren på Google Assistant

Nå kan du snakke med PrivatMegleren på Google Assistant. Du kan bruke Google Home, smarttelefon, nettbrett eller andre enheter. Hvis du ikke har Google Assistant, kan den lastes ned fra App Store eller Google Play. Og det er veldig enkelt å komme i gang: du starter tjenesten med å si «OK Google – snakk med PrivatMegleren».

I dialog med tjenesten, kan du få estimert verdien av en bolig. Oppgi postnummer og kvadratmeter på boligen, så får du et prisestimat basert på gjennomsnittsprisen i det aktuelle området. Prisstatistikken leveres av Eiendomsverdi og oppdateres kvartalsvis.

En mer presis verdivurdering?

Tjenesten er laget for at det skal være enkelt å følge prisutviklingen i boligmarkedet. Det er interessant og nyttig å vite hva gjennomsnittsprisen i et område er, både når du skal kjøpe og selge. Og dersom du ønsker en mer presis verdivurdering, eller på grunnlag av hva tjenesten har lært deg om boligpriser gjerne vil sette i gang med et konkret salg eller kjøp, hjelper PrivatMegleren deg gjerne med det.