En av de viktigste faktorene innen dagens e-handel er hvordan kunden opplever butikken din. Dette er igjen avhengig av at du kan levere detaljert og relevant informasjon om produktene, i alle salgskanaler.

Et Product Information Management System (PIM, eller system for informasjonsstyring) er et nyttig verktøy som kan forbedre denne prosessen. I dag finnes det over 50 leverandører av slike løsninger, så det kan være vrient å velge den beste for deg. Vi har sammenlignet de to største; PimCore og Akeneo.

 

To giganter

Disse PIM-plattformene har mange likheter, men de har også flere ulike egenskaper. Her en noen av de viktigste.

Pimcore

Det finnes tre ulike versjoner:

  • Community Edition (privat/samfunnsversjon)
  • Enterprise Subscription (forretningsversjon)
  • Unlimited Subscription (ubegrenset versjon)

 

Akeneo

Også her er det tre versjoner:

  • Community (privat/samfunnsversjon)
  • Growth («vekst»)
  • Enterprise (forretningsversjon)

Begge produsentene har en ryddig oversikt over funksjonen til versjonene.

 


Trenger du en effektiv salgsplattform? Ekspertene våre kan gi deg råd om optimale løsninger. Bestill en gratis konsultasjon.


 

Teknologiske egenskaper

Teknologien til de to løsningene er svært like. Begge har åpen kildekode, og er derfor lett tilgjengelige for alle som kan programmere, og kan utvikles etter hvilke behov du har.

Pimcore

Den siste versjonen heter PimCore X, og er basert på Symfony 5 framework.

Akeneo

Akeneo PIM 5.0 er også basert på Symfony Framework, men støtter versjon 4.4.

Test før kjøp

Begge plattformene lar deg teste ut funksjonaliteten via et demoprogram. Dette kan være veldig nyttig, så du ikke hopper ut i ukjent farvann.

 

Tilpasning/personliggjøring

Pimcore

Her kan du skreddersy innholdet basert på brukeranalyser. Dette øker kundeopplevelsen, og du kan tilpasse individuelle meldinger basert på analyser.

Akeneo

Her kan du bare administrere produktinformasjonen, og kan ikke gi personlige meldinger. Men dette kan ordnes via eksterne verktøy for søk og anbefalinger.

 


Les også dette: Slik vil PIM-plattformen endre markedsaktivitetene dine


 

Integrering

Pimcore

Plattformen har en arkitektur som kan koble sammen «alt», og kan integrere alle typer digitale data i alle størrelser og fra alle bransjer. Import og eksport av filformater går sømløst. Det gis også rikelig med support.

Akeneo

Inntil nylig var mulighetene for integrering og styring av tilkoblinger til andre verktøy begrenset. Men listen over funksjoner har vokst etter hvert som plattformen har utviklet seg. Du finner hele oversikten i referanselisten REST API.

 

Mulighet for skalering

Begge plattformene tilbyr moderne løsninger som lar deg styre plattformen og millioner av datafiler.

Pimcore

Dette er en svært skalerbar forretningsplattform som kan tilpasses skiftende globale miljøer, inkludert store mengder data og digitale tilganger.

Akeneo

Også her får du stor skalerbarhet, og den stadige utviklingen av plattformen gjør det enkelt å administrere kompliserte produktkataloger. Men det finnes noen begrensninger når det gjelder modellering og databehandling.

 

Kostnader for plattformene

Begge løsningene har åpen kildekode, noe som betyr at grunnversjonene er gratis.

Men for Akeno gjelder dette bare for «community»-versjonen, siden EE-versjonen har tilleggsfunksjoner som det betales for.

PimCore tjener i stedet penger ved å selge ekstra serviceavtaler (Service Level Agreements), opplæring og profesjonelle tjenester.

 

Hva passer for deg?

PimCore er en omfattende løsning med mange verktøy: PIM, CMS, MDM, DAM og netthandel. Den lar deg styre produktinformasjon, digitale tilganger, innhold og e-handel. Den er svært skalerbar, men på grunn av den store kapasiteten er den mye mer komplisert å implementere og drifte.

Akeneo er et system som bare fokuserer på produktinformasjon (PIM). Den er primært ment for forhandlere, og løser behovene for flere kanaler med et enkelt og intuitivt grensesnitt med enkelt implementering og konfigurering.

Her har du en full sammenligning av de viktigste egenskapene til Pimcore og Akeneo