Brukeropplevelsen betyr alt

All statistikk viser klart at smarttelefoner overtar e-handelen. Og det går raskt. I 2021 hadde telefonene nesten tre firedeler av netthandelen.

statistik

Kilde: https://www.statista.com/statistics/806336/mobile-retail-commerce-share-worldwide

 

Derfor er det essensielt for deg å være sikker på at appene og mobilsidene dine er brukervennlige.

Det er mange aspekter av et ord som «feilfri»: Sikkerhet, sømløs drift, hurtighet og intuitiv navigering er noen av de viktigste. Alle disse egenskapene teller, og avvik i én av dem kan være nok til at kunden gir opp og finner andre løsninger.

Når du utvikler en app eller et nettsted for mobiler, må du vurdere brukerne (eller målgruppen), hvor de fysisk er, kulturen deres, og maskinvaren og operativsystemene de bruker, slik at mobilhandelen fungerer godt på alle disse områdene.

Til tross for alle de teknologiske fremskrittene som er gjort, finnes det fremdeles – eller kanskje nettopp derfor – noen humper i veien til mobilhandel. Forrester Research nevner disse:

  • 51% av en gruppe innrømmer at de synes det er enklere å handle på en pc enn på en smarttelefon, noe som antyder at mobilhandel fremdeles ofte ikke gir en god nok brukeropplevelse (UX)
  • Ikke alle kunder følger seg trygge med mobiltransaksjoner (30%)
  • Det er fremdeles problemer med hastighet og sømløs drift
  • 16% viste til forskjeller i funksjonaliteten eller innholdet mellom mobil- og pc-versjoner

Salg via mobil har et enormt potensial som bedrifter bør utvikle og forbedre, og dermed få enda flere til å benytte tjenesten. Her er ting du bør passe på.

 

Pass på at brukeren føler seg trygg på følgende områder:

  • Sikkerhet

Sikker online-handel er ekstremt viktig for kundene. De må ganske enkelt være trygge på at informasjonen de gir fra seg ikke blir misbrukt. Betalingen, og prosessen rundt den, må i tillegg skje raskt og enkelt.

I dag finnes det mange betalingsmetoder, og det er fornuftig å integrere e-butikken med så mange som mulig, slik at man kan velge den metoden som passer best for kunden.

  • Hurtighet

Når en app eller et mobilt nettsted hakker eller bruker lang til på å laste, gir det er dårlig helhetsinntrykk, og brukerne slutter ganske enkelt å bruke tjenesten. En strømlinjeformet nettbutikk skal levere raskt. Ideelt sett skal lastetiden være på under tre sekunder.

  • Navigering

Navigering på sidene skal være intuitiv, rask og enkel. Nyttige analyseverktøy her er såkalte heatmaps, som viser hvor det er økt aktivitet hos brukerne – der de handler og klikker. Slik kan du se hvilke steder som kanskje forårsaker problemer, og sjelden blir besøkt.

  • Personliggjøring

Feilfri og engasjerende e-handel dreier seg også om å finne ut hvilke behov den enkelte kunden har, og overraske kunden med gode løsninger. Det er ikke enkelt å få kunder til å føle seg spesielle, men det er absolutt verdt innsatsen. Individuelle elementer, anbefalinger og nye produkter øker engasjementet til brukeren, og oppmuntrer til kjøp.

Når du jobber med å gi kundene dine en unik kjøpsopplevelse, er kunden og kundens behov det aller viktigste. Sikker og bekvem handel er de største trekkplastrene, og å legge inn ekstra funksjonalitet er med på å gi den ekstra, lille opplevelsen og omsetningen som avgjør om du lykkes eller ikke.