Det som har gjort dette mangfoldet mulig, er at WordPress har åpen kildekode, og i utgangspunktet er gratis. Dermed finnes det store og brede miljøer hvor det blir utviklet stadig nye løsninger for alle mulige og umulige behov. La oss se litt på hva plugins kan gjøre for nettbutikken din.

WordPress har blitt et av de mest populære systemet for innholdsstyring (CMS), nettopp fordi utviklingsmiljøet er så stort. Du kan lage rene nettsider, nettbutikker, blogger og applikasjoner av alle mulige typer. Og har du spesielle ønsker, finnes det alltid en utvidelse som kan fikse det. Utvalget av plugins omfatter – blant annet – promotering, markedsføring og administrasjon. Noen eksempler:

 • Sørge for søkemotor-optimalisering (SEO) og synlighet i søkemotorer
 • Øke den generelle ytelsen til nettstedet
 • Effektivisere produksjonen av ulike elementer på nettstedet, som skjemaer, grafikk og annonser
 • Støtte for kontakt med kunder og leverandører
 • Sørge for sikkerheten på nettstedet
 • Analysere ulike data på sidene
 • Styring av aktiviteter på sosiale media
 • ... og mye, mye mer

 

Essensielle plugins for WordPress

Her er 10 plugins som vil betjene nettbutikken din på ulike områder.

 • WooCommerce

woocommerce - Ideo Solutions AS

Denne e-handelsløsningen med åpen kildekode er en av de mest populære på WordPress. For tiden bruker over fem millioner denne utvidelsen. Her kan du lansere en profesjonell og skreddersydd online-butikk (krever litt teknisk innsikt). Plattformen har mange funksjoner, både grunnleggende og mer avanserte.


Vil du lage et nettsted på WordPress, installere utvidelser, eller optimere eksisterende nettsider? Vi kan ordne alt for deg, så du slipper å bekymre deg for noe som helst.


 

 • Yoast SEO

yoast wordpress - Ideo Solutions AS

Dette er den aller beste utvidelsen for søkemotor-optimalisering (SEO) og synlighet på søkemotorer. Den finnes som gratis og betalingsversjon, og lar deg optimere, konfigurere og kontrollere alt som påvirker besøkene på nettstedet ditt. Du kan også forbedre synligheten for både Google-roboter og besøkende.

 • Smush

smush wordpress - Ideo Solutions AS

Denne utvidelsen kan halvere opplastingstiden til sidene dine. Den optimerer og komprimerer stor og tung grafikk, slik at lasting går raskere. Og det blir ikke noe kvalitetstap i prosessen.

 • Popup Maker

popup wordpress - Ideo Solutions AS

Her er de rette verktøyene for å lage engasjerende bannere, meldinger og pop-ups. Bruksområdene er mange: Epost-kampanjer, e-handel, i skjemaer, alle typer annonser på nettstedet, og mye mer.

 • WP Forms

wp forms - Ideo Solutions AS

Et veldig intuitivt og fleksibelt verktøy for å lage alle typer skjemaer på nettstedet: Kontakter, abonnenter, betalinger og annet. Enkelhet er et stikkord – på noen minutter har du laget et profesjonelt skjema.

 • RegistrationMagic

register wordpress - Ideo Solutions AS

Her kan du lage alt fra et enkelt registreringsskjema til et avansert registreringssystem. I tillegg til å bygge et skreddersydd prosjekt, kan du spore registreringer, administrere brukere, analysere statistikk, legge inn roller og tillatelser, og mye mer.

 • MonsterInsights

monster wordpress - Ideo Solutions AS

Den beste Google Analytics-utvidelsen for WordPress. Den gir data om trafikken på sidene i sanntid, samt kilden. Grundige analyser lar deg spisse veksten i bedriften, og forbedre svakere områder. Utvidelsen har et intuitivt Google Analytics dashboard.

 • GTranslate

translate wordpress - Ideo Solutions AS

Denne løsningen er ekstremt praktisk når nettstedet ditt har flere språk. Utvidelsen bruker Google Translate, men kombinerer automatikken med et menneske for å få høyest mulig kvalitet. Mange av funksjonene er gratis, men det finnes også mer avanserte versjoner som du kan betale for.

 • Social Media Share

social media wordpress - Ideo Solutions AS

En flott løsning som holder orden på hvordan du synes på sosiale media, og antall følgere. Med utvidelsen kan du sette inn engasjerende ikoner på nettsidene. Du kan også animere dem og konfigurere dem til å utføre spesielle handlinger, som å lenke til en valgt side eller vise antall «liker».  

 • WP Mail SMTP

wp mail - Ideo Solutions AS

WP Mail har mange konfigurasjoner som sørger for at e-posten fungerer som den skal. Den mottar og sender e-poster, og sender søppelpost dit den hører hjemme. Programmet støter de mest populære e-postprogrammene, som Gmail, Office 365, Yahoo og Zoho.

Dette er bare noen få forslag som har hjulpet millioner av brukere med nettstedene sine. Men det enorme utvalget av programtillegg som finnes der ute, kan være overveldende for de fleste. Derfor er det nyttig å ta kontakt med profesjonelle, og få hjelp til å velge de løsningene som passer best for akkurat deg.